Концепції "рій" дронів: США спільно з Індією працюють над проектом безпілотного літака

Проект передбачає створення невеликого безпілотника, що буде запускатися безпосередньо з літака в рамках концепції «рою» дронів.

США та Індія працюють над спільною розробкою невеликої безпілотної системи, що буде запускатися з транспортних літаків, передають Патріоти України з посиланням на Defence News.

Система стане частиною програми відомої як Defense Technology and Trade Initiative (Ініціатива оборонних технологій та торгівлі, DTTI), мета якої – пошук можливостей для спільного виробництва та розвитку військових технологій між двома країнами. Як зазначається в джерелі, проект безпілотника був обговорений 15 березня в рамках обговорення програм DTTI.

Проект БпЛА буде розроблятися у співпраці між Дослідницькою лабораторією ВПС США (Air Force Research Laboratory) та Індійською організацією з досліджень та розвитку оборони (Defence Research and Development Organization). У наступному місяці сторони планують підписати документ, що врегульовує технічну сторону питання, а потім підписати план подальших дій на зустрічі в Нью-Делі, що попередньо запланована на вересень 2019 року.

Зазначається, що проект розробляється в рамках концепції «рою» дронів, однак представники сторін поки що відмовляються відповідати, чи буде до цього залучено Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA), яка свого часу мала на меті запустити та відновити системи «рою» безпілотників, що будуть діяти спільно з пілотованими літаками. Однак зазначається, що розроблені США та Індією безпілотники будуть ймовірно запускатися з літаків, що експлуатуються обома країнами, зокрема C-130J і C-17.

Повідомляється, що програма має значний потенціал для індійської промисловості, зокрема для створення системи, яка б мала три цільові напрямки використання: транспортування гуманітарного вантажу, допомога при стихійних лихах та дослідження тунелів та печер. Також програма може бути ефективним та економічно доцільним способом забезпечити додатковий потенціал військовим винищувачам, що експлуатуються в країні.

Серед проектів DTTI є також програма Lightweight Small Arms Technologies – технології стрілецької зброї зі зменшеною комбінованою вагою зброї та боєприпасів приблизно на 40%. Однак представники DTTI наразі не надають коментарів щодо стану цієї програми.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...