"Кордон України з Угорщиною менше 150 км", - в Закарпатській ОДА звинуватили Матіоса в поширені недостовірної інформації

У приватній власності перебувають земельні ділянки не тільки на українському кордоні з Угорщиною, але і з Румунією і Словаччиною.

Про це телеканалу "112 Україна" заявив речник Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас, передають Патріоти України.

Так він прокоментував інформацію головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, що 150-кілометрова ділянка кордону між Україною та Угорщиною є приватною.

"Пан військовий прокурор неточно висловився... Загалом із Угорщиною у нас 130 км державного кордону, тому 150 – це перебільшена, неточна інформація. Всупереч тому, що ці ділянки були приватизовані чи здані в оренду, вони охоронялися належним чином", – заявив він.

Галас зазначив, що у сільських рад були підстави передати в приватні руки прилеглі до кордону землі Закарпатської області.

"За рішенням судів, які скасовували рішення сільських рад про надання в оренду чи у приватну власність, жодних не було притягнень до кримінальної або навіть адміністративної відповідальності, тому що формально там важко довести. Ці землі дійсно були нічиїми, тому що не було на них державних актів у прикордонників", – розповів речник Закарпатської ОДА.

Про те, що 150-кілометрова ділянка кордону між Україною та Угорщиною є приватною, і прикордонники не можуть там проїхати через засліплення світлом і стрільбу з зареєстрованої зброї, Матіос заявив 13 жовтня.

Сьогодні Державна прикордонна служба України поінформувала, що повністю охороняє кордон із Угорщиною на Закарпатті, де прикордонна зона проходить близько до приватних земельних ділянок.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...