Корупція в "оборонці": Як парламентські антикорупціонери виносили рішення (відео)

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції 27 лютого не зміг ухвалити жодного рішення під час засідання, на якому розглядали оприлюднені у журналістському розслідуванні «Наші гроші» факти корупції в оборонному секторі.

Понад дві години запитань, відповідей, депутатські амбіції і, врешті-решт, наприкінці засідання не було кворуму. Народний депутат Олег Барна покинув залу засідань, хтось із депутатів сказав, що у нього начебто телеефір, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Частина парламентарів, як вони стверджують, попри хворобу, прийшли на комітет, адже «розглядається резонансне питання».

Також на засідання були запрошені керівники Рахункової палати України, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Державної фіскальної служби України, ведучий телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом» Денис Бігус і журналіст Леся Іванова.

Проте представники САП та НАБУ не з’явилися. Однак на засіданні зачитали лист від керівника САП Назара Холодницького, в якому йдеться про те, що прокуратура відкрила провадження після оприлюдненої журналістами інформації. У НАБУ повідомили, що детективи бюро вже досліджують у межах досудових розслідувань частину описаних журналістами «Bihus.info» подій, а кримінальне провадження відкрили за статтею 191 Кримінального кодексу України («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Окрім того, присутній на засіданні Денис Бігус запевнив, що це лише перша частина журналістського розслідування й висновки слід буде робити уже після другої частини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...