Корупціонери лають, Супрун працює: Уперше за багато років Україна закупила достатню кількість вакцини

Десятки мільярдів гривень пройшли повз сито "медичної мафії". Звісно, міністр "погана".

Уперше за останні сім років в Україні достатньо вакцини, щоб охопити імунізацією всі вікові групи, які цього потребують. Про це розповіла заступник Міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина під час прес-конференції, присвяченої Європейському тижню імунізації, що розпочався сьогодні, 23 квітня, передають Патріоти України з посиланням на Урядовий портал.

Стефанишина також наголосила, що підвищення рівня охоплення вакцинацією — пріоритет українського уряду та команди Міністерства. Заступниця міністра розповіла, що рівень імунізації в Україні зростає. У 2017 охоплення плановими щепленнями проти кору зросло у понад два рази і перевищило 90%.
Водночас рівень вакцинації від таких небезпечних хвороб, як дифтерія, кашлюк та правець залишається критично низьким. Як зазначається, минулого року лише половину українських дітей вакцинували від дифтерії, правця та кашлюку і менше половини дорослих пройшли планову ревакцинацію від дифтерії та правця. Окрім цього, проти поліомієліту щеплено 75%, проти гепатиту В — 50% дітей.
Владислав Збанацький, заступник генерального директора "Центру громадського здоров’я" відмітив, що дедалі більше дітей вакцинують від кору, тому що зараз відбувається спалах. "Але ми закликаємо не чекати будь-яких інших спалахів, а проводити планову вакцинацію і від інших хвороб", - сказав він.
Також цього року Міністерство охорони здоров’я запроваджує нову методику розрахунку потреби вакцин, розроблену спільно Всесвітньою організацією охорони здоров’я та ЮНІСЕФ. Це дозволить зробити розрахунки потреби точнішими, підвищити ефективність використання бюджетних коштів та максимально забезпечити українців необхідними вакцинами.

Як зазначається, усі вакцини, які закуповує ЮНІСЕФ для України, — якісні, ефективні, безпечні та прекваліфіковані ВООЗ. Вакцини закуповуються за бюджетні кошти та надаються пацієнтам безоплатно.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...