Корисні поради: Дієтолог розповіла, як відмовитися від солі та цукру

Щоб зменшити кількість цукру та солі в своєму раціоні для зміцнення здоров'я, потрібно уважніше перевіряти інгредієнти, зазначені на упаковці, і пробувати нові смаки.

Таку пораду дала американський дієтолог, доктор Даррен Лонг Гіллеспі, пояснивши, що мозок людини ще з давніх часів особливо любить ці продукти, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

"Для наших предків – печерних людей – вони були необхідні для виживання. Але в ті далекі часи такі продукти були рідкістю і людям не потрібно було багато сили волі, щоб обмежувати себе у шкідливій їжі", – розповіла Гіллеспі.

Вона уточнила, що частина мозку, яка регулює силу волі, еволюційно молодше і часто перекривається примітивними бажаннями. "Обдурити" природу все ж можна. Для цього потрібно максимально скоротити вживання прихованого цукру.

Прихований цукор на упаковках

За словами дієтолога, ця добавка міститься в 74% магазинних продуктів. Прихований цукор і сіль можна знайти в соку, напівфабрикатах, соусах, ковбасі та ін. Його додають для насиченого смаку, але виробник не завжди буває чесним з покупцем.

Щоб знайти добавку, потрібно уважно читати етикетки. Небезпека ховається в перших п'ятьох інгредієнтах. Часто виробник вказує на упаковці "кукурудзяний сироп" або "рисовий сироп".

За словами дієтолога, людина набуває підвищеної чутливості, зменшивши кількість прихованого цукру. В результаті буде потрібно набагато менше солодкого.

Нові смаки

Фахівці радять спробувати нові смаки: кислі, гіркі та умами (смак високобілкових речовин, що виділяється в самостійний: найчастіше, це приправи). Вони мають більш низький поріг ситості, а це означає, що більш насичені без солі і цукру.

Наприклад, можна заправити м'ясо або овочі замість солі ароматами умами (мариновані овочі, гриби, сік лайма, соєвий соус з низьким вмістом натрію і тверді витримані сири, такі як пармезан) для насиченого смаку. Або використовувати натуральні приправи. Згодом тяга до солоного почне падати.

Контролювати розмір порції

Зменшити кількість цукру і солі в раціоні можна, скоротивши обсяги споживання. Наприклад, можна замінити більшу пачку печива, на маленьку. Коли людям дають кілька невеликих батончиків в індивідуальній упаковці, вони з'їдають значно менше, ніж якби давали таку ж кількість у великій упаковці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хіти тижня. Будьте здорові! 5 простих продуктів із вітаміном D, які не будуть зайвими в карантин

четвер, 22 жовтень 2020, 0:10

Ці продукти допоможуть зміцнити імунну систему. Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет або перенести хворобу в легшій формі. Поряд з усіма загальновизнаними методами профілактики слід приділити...

Буйство скреп: Росіян лякають жорсткою рекламою про коронавірус

четвер, 22 жовтень 2020, 0:07

Зображення на банерах узгоджені з місцевою владою. У російському Благовєщенську з'явилися банери з соціальною рекламою, яка лякає смертю в разі недотримання карантинних заходів, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ. На одному з банерів нап...