Корисні поради: Дієтолог розповіла, як відмовитися від солі та цукру

Щоб зменшити кількість цукру та солі в своєму раціоні для зміцнення здоров'я, потрібно уважніше перевіряти інгредієнти, зазначені на упаковці, і пробувати нові смаки.

Таку пораду дала американський дієтолог, доктор Даррен Лонг Гіллеспі, пояснивши, що мозок людини ще з давніх часів особливо любить ці продукти, передають Патріоти України з посиланням на CNN.

"Для наших предків – печерних людей – вони були необхідні для виживання. Але в ті далекі часи такі продукти були рідкістю і людям не потрібно було багато сили волі, щоб обмежувати себе у шкідливій їжі", – розповіла Гіллеспі.

Вона уточнила, що частина мозку, яка регулює силу волі, еволюційно молодше і часто перекривається примітивними бажаннями. "Обдурити" природу все ж можна. Для цього потрібно максимально скоротити вживання прихованого цукру.

Прихований цукор на упаковках

За словами дієтолога, ця добавка міститься в 74% магазинних продуктів. Прихований цукор і сіль можна знайти в соку, напівфабрикатах, соусах, ковбасі та ін. Його додають для насиченого смаку, але виробник не завжди буває чесним з покупцем.

Щоб знайти добавку, потрібно уважно читати етикетки. Небезпека ховається в перших п'ятьох інгредієнтах. Часто виробник вказує на упаковці "кукурудзяний сироп" або "рисовий сироп".

За словами дієтолога, людина набуває підвищеної чутливості, зменшивши кількість прихованого цукру. В результаті буде потрібно набагато менше солодкого.

Нові смаки

Фахівці радять спробувати нові смаки: кислі, гіркі та умами (смак високобілкових речовин, що виділяється в самостійний: найчастіше, це приправи). Вони мають більш низький поріг ситості, а це означає, що більш насичені без солі і цукру.

Наприклад, можна заправити м'ясо або овочі замість солі ароматами умами (мариновані овочі, гриби, сік лайма, соєвий соус з низьким вмістом натрію і тверді витримані сири, такі як пармезан) для насиченого смаку. Або використовувати натуральні приправи. Згодом тяга до солоного почне падати.

Контролювати розмір порції

Зменшити кількість цукру і солі в раціоні можна, скоротивши обсяги споживання. Наприклад, можна замінити більшу пачку печива, на маленьку. Коли людям дають кілька невеликих батончиків в індивідуальній упаковці, вони з'їдають значно менше, ніж якби давали таку ж кількість у великій упаковці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Більше не блондинка: Аліна Гросу після розлучення зважилася на зміну іміджу

середа, 20 жовтень 2021, 23:30

Співачка любить привертати до себе увагу і епатувати публіку. "Как оказалось пара прожила вместе не больше полугода после роскошной свадьбе в Италии, где Алина поменяла 5 нарядов, а торжество обошлось родителям экс-супругов больше чем в 100 000 евро. П...

З архіву ПУ. Будьте здорові! Медики назвали п'ять продуктів, які потрібно їсти кожен день

середа, 20 жовтень 2021, 23:05

Їх вживання позитивно впливає на м'язову масу, що грає важливу роль для стану здоров'я. Медики розповіли про п'ять продуктів, які рекомендується включити в раціон жінкам, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. Згідно твердженням медик...