Корисні поради: Як проїхати на електромобілі більше

Головним з недоліків електрокарів залишається відносно невеликий пробіг на одному заряді.

Журналісти зібрали добірку найкорисніших порад, які допоможуть електромобілю протриматися на ходу довше, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

1. Не переохолоджуйте.

Проблема запасу ходу електрокарів посилюється з настанням холодів. Від -15 ° С до -25 ° С ефективність силової установки падає приблизно на 20%. Перш за все це проявляється в падінні корисної ємності тягової батареї. У діапазоні від -25 до -30 ° С віддача падає на 50%, і тут акумулятори доводиться заряджати помітно частіше, ніж звичайно. Під час інтенсивної їзди машина прогрівається і відновлює свої властивості.

Варто не залишати електрокар ночувати на закритому паркінгу, а краще - в опалювальному гаражі.

2. Не їдьте проти вітру.

Є цілий ряд процесів, які небажано виконувати проти вітру. У їх числі - їзда на електрокарі. Звичайно, рекомендація досить умовна, але заради економії енергії доведеться змиритися зі складнощами її виконання. І поки контролювати потоки повітря в атмосфері ми не вміємо, а прогрес зайшов занадто далеко, щоб їздити лише при попутному вітрі, можна просто відмовитися від будь-яких додаткових елементів, що змінюють аеродинаміку. Справа в тому, що автовиробники роблять екстер'єр своїх машин якомога більше аеродинамічним. Покупці ж часто намагаються переробити машину "під себе" і цим самим порушують тонкий баланс.

Навіть заміна склоочисників на авто може вплинути на аеродинаміку та знизити далекобійність.

3. Вимикайте світло.

У більшості електрокарів є звична 12-вольтна батарея для живлення допоміжних систем, однак деякі моделі для живлення всього бортового обладнання використовують єдину - тягову. У цьому випадку використання допоміжних функцій варто мінімізувати. Серед головних ворогів дальнобійності - кондиціонер. Його компресор вимагає великих витрат.

4. Взувайте правильно.

Вибір шин помітно впливає на їздові характеристики, комфорт, безпеку і витрату палива. У випадку з електромобілями всі ці особливості тільки посилюються. Миттєвий крутний момент дає додаткове навантаження на шини і, як наслідок, швидкий знос протектора. Ідеальними для електрокара будуть шини з простим і "гладким" асиметричним малюнком протектора і мінімальною кількістю виступів. Так можна знизити опір кочення і витрат енергії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...