А ща потрібно одягатися, правильно харчуватися, висипатися, знаходити час для відпочинку. І, звичайно, звернути увагу на своє здоров'я. Тому, щоб не «підхопити» інфекцію і застуду, почніть зміцнювати імунітет за допомогою корисних напоїв, передають Патріоти України.
Ехінацея підвищує імунітет. Люди, які вживають чай з ехінацеєю, за результатами досліджень, на 60% рідше заражаються застудою і захворюваннями дихальних шляхів. Ехінацея очищає лімфу, уповільнює раніше старіння, а також покращує роботу печінки і нирок. Але, незважаючи на всю корисність даної рослини, її не рекомендується використовувати при вагітності і ГВ.
Як приготувати: 1 ст. ложку ехінацеї потрібно залити склянкою крутого окропу, проварити на водяній бані 10 хвилин, дати настоятися 30 хвилин, а потім процідити через ситечко. Тепер потрібно розбавити отриману рідину 100 мл кип'яченої води. Вживати такий напій потрібно після їжі, у кількості 50 мл, додавши за смаком мед.
У 100 грамах обліпихи міститься 200 мг (!) вітаміну С, який є «затятим противником» інфекцій і застуди. До того ж, ягоди багаті залізом (0,40 мг), магнієм (30 мг), калієм (103 мг) і кальцій (42 мг). Обліпиха нормалізує травлення, прискорює обмін речовин і виводить шлаки і токсини.
Як приготувати: 150 грамів ягід обліпихи потрібно подрібнити у блендері, потім помістити ємність, додавши заварку з 1,5 ч. ложки чорного або зеленого чаю (без всяких домішок). І залити 450-500 мл крутого окропу. Щільно закрити кришкою ємність і укутати рушником на 15-20 хвилин. Потім процідити через ситечко, додати за смаком мед і починати підвищувати імунітет.
Чай каркаде наділений досить значним рядом корисних речовин і мікроелементів, що сприяють підтримці і зміцненню імунітету. Більш того, напій відновлює сили і заряджає енергією. Каркаде містить залізо, яке запобігає розвитку анемії, а також кальцій, який зміцнює кістки і зуби. Дослідження вчених показують, що гібіскус (наукова назва каркаде), запобігає розвитку онкологічних захворювань на 40%, тому його можна використовувати у профілактичних цілях.
Як приготувати: вам знадобиться 2-2,5 ч. л. чаю каркаде, 350 мл крутого окропу, кориця і апельсинова цедра.
Засипте в чайник для заварювання каркаде, апельсинову цедру за смаком, залийте окропом і відставте настоюватися на 10 хвилин. Після закінчення часу, процідіть вміст чайника через ситечко, додайте ложку меду і посипте зверху дрібкою кориці.
Примітка: рецепт можна видозмінювати за своїм розсудом. Наприклад, так як каркаде має кислуватий смак, то можна заварювати не 2-2,5 л. заварки, а 1,5 ч. л.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...