Корисно і дуже смачно: Деруни картопляні зі шкварками

Деруни картопляні попросту являють собою оладки з картопляного тіста, рецепт яких надзвичайно простий, а продукти доступні і дешеві.

На столі таке частування довго не залежується, тому що це корисно і дуже смачно, передають Патріоти України.

Пропонуємо приготувати деруни картопляні, рецепт яких включає смачно присмажене свиняче сало - шкварки. Виходить справжня українська страва.

Деруни картопляні: рецепт із салом - інгредієнти:

  • 700 г картоплі,
  • 150 г сирого свинячого сала,
  • 1 цибулина,
  • кріп,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • щіпка меленого коріандру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Деруни картопляні: рецепт із салом - приготування:

  1. Перш ніж приготувати деруни картопляні, рецепт потребуватиме від тебе попередньої підготовки шкварок.
  2. Сало поріж невеликими кубиками і обсмаж на розпеченій сковороді без кришки протягом 3-5 хвилин. Посоли і поперчи. Чим довше ти вижарюватимеш сало, тим більш хрусткими вийдуть шкварки.
  3. Готові шкварки зніми зі сковороди, а отриманий смалець залиш - на ньому будуть готуватися деруни.
  4. Картоплю натри на дрібній тертці. Цибулю подрібни на тертці або в блендері або ж дрібно поріж - тоді деруни будуть не надто рідкими.
  5. З'єднай картоплю з цибулею і перемішай. Якщо овочева маса вийшла рідкувата, зціди зайву рідину. Додай у масу яйце, борошно, сіль, спеції і гарненько перемішай.
  6. Смаж деруни картопляні на розігрітій сковороді зі смальцем, накладаючи ложкою невеликі плоскі коржики. Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
  7. Подрібни кріп. Подавай гарячі деруни картопляні зі шкварками і зеленню.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...