"Козак із Криму": Як кримчанин, у якого Росія забрала дім, пішов воювати за Україну (відео)

Володимир Гаврилюк прожив у Криму 15 років, але після анексії подався служити на Донбас, адже у його серці живе любов до України.

Володимир у 90-х роках приїхав до Криму працювати на будівництві, а залишився там на 15 років, - передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Сам він родом з Вінниччини, тому за свою українську мову та погляди почувався на півострові "білою вороною". "Були моменти, коли мені говорили: "Ти, звичайно, хороший хлопець, але ти хохол", – а для мене це було дуже образливо", – згадав Володимир.

У 2014 році на окупованому Криму проводили туристичну виставку і, за словами Володимира, саме тоді почалися проросійські мітинги, люди були наче загіпнотизовані. "Я більше, ніж переконаний, що лише з часом ми дізнаємося, які технології були застосовані, адже так просто люди не можуть змінити свою думку. Все це було на моїх очах, і я дуже важко це пережив", – зазначив чоловік.

Коли на півострові всюди висіли російські прапори, відбувся так і не визнаний світом референдум, а на Донбасі вже почали стріляти, чоловік вирішив, що треба їхати, не важливо куди і як – головне діяти.

Влітку 2014 року (офіційно цей період називали активною фазою російсько-української війни) Володимир прийшов добровольцем і служив у секторі "А" (це Луганський напрямок), був гранатометником та чергував на блокпостах.

Спеціальні маскувальні сітки
У той час, коли Володимир служив на Донбасі, дружина з сином залишилися у тоді вже анексованому Криму. Подруги вмовляли Юлію покинути Володимира, бо мовляв проміняв її на Україну. "Всі мої знайомі говорили: "В тебе просто дурний чоловік, не будь і ти такою. Залишайся тут, а він нехай собі там буде", – сказала дружина Володимира.

А вона обрала сім’ю і наважилася на переїзд, у Криму лишила батьків, бізнес і власне житло. Зараз Юлія називає це рішення найважчим у житті, адже вона розуміла, що переїхати в Україну – це втратити все, що на той час мала на півострові.

А Володимир, поки служив, відростив вуса і оселедець, тому до Вінниці повернувся вже в образі справжнього козака. Зараз він працює у місцевій патрульній поліцій. І він запевнив, навіть якщо окупований Крим знову опиниться під контролем української влади, він все одно не повернеться.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...