"Кожний новий рух як маленька перемога": Як герой АТО повернувся до життя після коми (фото, відео)

У 2014 році 21-річний Ігор пішов в АТО, де, рятуючи товариша з-під обстрілу, сам дістав кулю в голову. Хлопець дивом вижив, але впав у кому.

Ветеран АТО Ігор Галушка зі Львова повернувся до життя після коми. Про це йдеться у програмі "Цієї миті рік тому", героєм якої став боєць, передають Патріоти України.

У 2014 році 21-річний Ігор пішов в АТО, де, рятуючи товариша з-під обстрілу, сам дістав кулю в голову. Хлопець дивом вижив, але впав у кому. Лікарі говорили, що якщо Ігор виживе, то це буде справжнє диво. Однак незважаючи на невтішні прогнози медиків, Ігор прийшов через рік в студію на своїх ногах.

Галушка зізнався, що почуває себе добре і зробить все можливе, щоб повністю відновитися. "У мене на правій стороні не всі м'язи добре функціонують. Іноді психую, тому що не можу зробити елементарні речі. Але тоді я згадую себе рік тому - я був прикутий до ліжка і не знав, як фізично стиснути пальці. Щоб це зробити, мені потрібно було напружити все своє тіло", - зазначив Ігор.

Величезне бажання хлопця і віра його матері перемогли. З кожним днем Ігор робив успіхи, більше рухався, навіть почав віджиматися і підтягуватися.

"Кожний новий рух - це моя маленька перемога. Є прогрес, і я його бачу", - повідомив він.

"Я знав, куди я їду і навіщо. Я розумів, які наслідки можуть бути. Звичайно, дуже шкода, що таке сталося. Був молодий пацан, бігав, стрибав, а тут елементарно не можу встати з ліжка. Це трохи тиснуло морально. Але потім ти собі кажеш: "Малий, що ти робиш? Працюй! Продовжуй працювати! Не виходить - спробуй ще!" - розповів герой.

Крім того, Ігор взяв участь у національних "Іграх Нескорених", де здобув золото в спортивній дисципліні "веслування на тренажерах".

Джерело: СТБ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...