"Кожний новий рух як маленька перемога": Як герой АТО повернувся до життя після коми (фото, відео)

У 2014 році 21-річний Ігор пішов в АТО, де, рятуючи товариша з-під обстрілу, сам дістав кулю в голову. Хлопець дивом вижив, але впав у кому.

Ветеран АТО Ігор Галушка зі Львова повернувся до життя після коми. Про це йдеться у програмі "Цієї миті рік тому", героєм якої став боєць, передають Патріоти України.

У 2014 році 21-річний Ігор пішов в АТО, де, рятуючи товариша з-під обстрілу, сам дістав кулю в голову. Хлопець дивом вижив, але впав у кому. Лікарі говорили, що якщо Ігор виживе, то це буде справжнє диво. Однак незважаючи на невтішні прогнози медиків, Ігор прийшов через рік в студію на своїх ногах.

Галушка зізнався, що почуває себе добре і зробить все можливе, щоб повністю відновитися. "У мене на правій стороні не всі м'язи добре функціонують. Іноді психую, тому що не можу зробити елементарні речі. Але тоді я згадую себе рік тому - я був прикутий до ліжка і не знав, як фізично стиснути пальці. Щоб це зробити, мені потрібно було напружити все своє тіло", - зазначив Ігор.

Величезне бажання хлопця і віра його матері перемогли. З кожним днем Ігор робив успіхи, більше рухався, навіть почав віджиматися і підтягуватися.

"Кожний новий рух - це моя маленька перемога. Є прогрес, і я його бачу", - повідомив він.

"Я знав, куди я їду і навіщо. Я розумів, які наслідки можуть бути. Звичайно, дуже шкода, що таке сталося. Був молодий пацан, бігав, стрибав, а тут елементарно не можу встати з ліжка. Це трохи тиснуло морально. Але потім ти собі кажеш: "Малий, що ти робиш? Працюй! Продовжуй працювати! Не виходить - спробуй ще!" - розповів герой.

Крім того, Ігор взяв участь у національних "Іграх Нескорених", де здобув золото в спортивній дисципліні "веслування на тренажерах".

Джерело: СТБ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...