"Країні завдано найбільшого удару з початку війни, удару по нашій обороні і обороноздатності", - Турчинов про пожежу в Калинівці

При пожежах в Балаклії і Калинівці армія втратила величезну кількість боєприпасів, і за це мають відповідати всі, на кому лежить відповідальність за оборону країни, починаючи з начальника Генштабу.

Олександр Турчинов

Про це сьогодні на брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передають Патріоти України.

Турчинов зазначив, що вчора ввечері був зібраний військовий кабінет, і головним питанням була локалізація пожежі на арсеналі в Калинівці. "На сьогодні відбувається детонація окремих снарядів, фактично пожежа зупинена", - сказав він.

"Я буду говорити відверто. Протягом цього року під час знищення, по суті, арсеналу в Балаклії, цієї пожежі в Калинівці ми втратили величезну кількість боєприпасів. Країні завдано найбільшого удару з початку війни, удар по нашій обороні і обороноздатності", - зазначив він.

За словами Турчинова, принциповим для нього питанням, яке він підняв на засіданні військового кабінету, є відповідальність - починаючи від начальника Генштабу Віктора Муженко і по всій вертикалі всіх, хто відповідає за оборону країни.

"Ми продемонстрували, що нездатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому виникає питання про якість захисту нашої країни. І поки у нас не будуть відповідати найвищі чиновники, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно нести втрати і збитки", - підкреслив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...