"Кращого місця не знайшли": Звільненого з полону бойовиків бійця АТО поселили в наркодиспансері

Пройшов місяць після великого обміну заручниками на Донбасі. З 73 осіб, які прибули на підконтрольну територію - 31 військовий і 42 цивільних.

11 звільнених з полону повернулися в Донецьку область, але в той же час майже половина вирішила виїхати подалі з Донбасу, передають Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.

Олександр Хромих з Тореза, доброволець батальйону «Шахтарськ», який за 4 місяці служби пройшов бої в Пісках і Іловайську, повернувся в Донецьку область. «Дізнавшись, що я служу в українській армії, бойовики віджали у моїх батьків будинок, машину Ауді, золото. Батька били, довели до інсульту. Собак постріляли, прикладами били. Дівчинку, що зі мною жила, кинули в багажник і поїхали. Ці люди раніше алкоголіками були», - розповідає Олександр.

Чоловік змушений був відвезти батька на лікування в Росію, де його затримала ФСБ. «Вони мене зловили, три дня мучили, били, і вийшло, що потім я без свідомості виявився в Торезі в МГБ», - говорить він. «Суд ДНР» засудив добровольця на 18 років позбавлення волі за звинуваченням у конституційному перевороті і підготовці до захоплення влади. Провівши два роки в тюрмі, Олександр потрапив в список на обмін. Після звільнення він пройшов обстеження у Феофанії, потім його відправили до Краматорська.

Обласна влада рапортує про виділені кімнати в гуртожитках, соціальне і матеріальне забезпечення, але насправді все виглядає зовсім інакше. Замість житла в гуртожитку колишньому заручника запропонували кімнату в наркодиспансері. За виплатами він змушений за свій рахунок добиратися в інстанції. Олександр змушений просити гроші у матері, але допомогли йому колишні товариші по службі і волонтери. Доброволець статус військовослужбовця так і не отримав. Зараз в Краматорському управлінні соцзахисту він намагається оформити статус учасника бойових дій.

У Донецькій обласній військово-цивільної адміністрації кажуть, що знають про потреби кожного зі звільнених громадян і намагаються йти їм назустріч.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...