"Красивий феєрверк на службі пропаганди": Передові російські протикорабельні ракети нічого не можуть заподіяти флоту США (відео)

Нещодавно Росія оприлюднила відео випробувань нової протикорабельної крилатої ракети Х-35У, яку можна запускати як з бойових суден, так і з літаків.

Відео з російських випробувань вражає і його цікаво дивитися. І багато оглядачів у США занервували через нову ракету. Особливо тому, що Росія заявила, ніби її неможливо зупинити, тому що вона здатна оминути всі сучасні системи корабельного захисту. Але це лише заяви російського Міноборони. І сприймати їх за «чисту монету» не варто, - передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ, нагадуючи, які гучні слова у Москві говорили про танки Т-14 «Армата» і проект Су-57. А насправді обидві розробки виявилися порожнім звуком.

Однак, Х-35У - ракета, яку вже поставили на озброєння. Перший її варіант з’явився ще в часи СРСР у 1980-х роках. Вона летить близько до води, її можна запускати з літаків і гелікоптерів, а також з бойових кораблів. Росія не помиляється, коли заявляє, що Х-35У може знищити ескадронні міноносці і інші невеликі судна лише одним пострілом. Якщо ж їх застосувати проти авіаносців, то, вірогідно залишиться серйозне ушкодження. Однак, цілу низку ударів цими ракетами великі судна не витримають.

Але чи варто насправді США боятися Х-35У? Корабель, знищений на російському показовому відео, був цивільним. І поцілити в нього крилатою ракетою – це зовсім не те ж саме, що підбити американський авіаносець із системами захисту. Радіус дії російської Х-35У становить близько 300 кілометрів. Тим часом, літаки Super Hornet, які захищають американські авіаносці, діють в радіусі 800 кілометрів. А Військово-морські сили США працюють над тим, щоб ще більше розширити цей показник за допомогою додаткових паливних баків. Крім того, F-35С будуть мати навіть на 10% більший радіус дії, ніж покращені Super Hornet. Тому американські авіаносці будуть здатні нейтралізувати російські ракети, якщо вони будуть пильно стежити за радарами і проводити патрулювання.

Втім, деякі судна не мають захисту з повітря. А Су-34 може підійти досить близько і запустити ракету зі свого борту. І найгірше те, що Росія вірогідно вже продала ці ракети іншій країні-парії. У Північної Кореї стоять на озброєнні Kumsong-3, які напрочуд схожі на російські Х-35У. Тож це створює загрозу удару по американським кораблям з відстані близько 800 кілометрів.

Втім, такі роздуми, на думку видання, потрібно сприймати з певним скепсисом. Адже Росія частенько погіршує характеристики своїх експортних зразків озброєння, як і США. Крім того, володіти ракетами ще не означає бути майстерним у їхньому тактичному використанні.

Крім того, Військово-морські сили США працюють над варіантом ракет Tomahawk, які можна буле використовувати проти ворожих кораблів. І їхня дальність дії буде складати понад 1600 кілометрів, так само як і у наземного варіанту ракет. Це дозволить флоту США знищити російські кораблі з Х-35У на борту ще до входження в радіус дії російської зброї.

Тож можна насолоджуватися видовищною російською пропагандою, але спати спокійно. Адже видовищне випробування Х-35У було лише красивим феєрверком, який не загрожує ні кому, окрім рибалок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...