"Кремль активно шукає "чисту" і абсолютно нову проросійську силу, яка б не приховувала свою орієнтацію на РФ", - політолог

Склалася нова ситуація, яка відчутно вдарила по промосковським політикам в Україні, зазначив експерт.

Політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що в Україні Кремль активно шукає "чисту" і абсолютно нову проросійську силу, яка б не приховувала свою орієнтацію на Російську Федерацію, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Влада Росії поміняли позицію по проросійським силам в нашій країні.

За словами співрозмовника, РФ вчиться, зокрема, країна вже зрозуміла, що більшість проросійських сил і "п'ята колона" в Україні активно співпрацюють з будь-якою українською владою.
"Багато хто з них ще й мають американські паспорти або власність в Європі. Тому Кремль активно шукає "чисту" і абсолютно нову проросійську силу, яка б не приховувала своєї орієнтації на Росію", - зазначив аналітик.
Небоженко вважає, що це правильно, з її точки зору. "Тому що раніше у Москви була така позиція:" Робіть все, що хочете, тільки допомагайте нам управляти Україною". Тепер Кремль змінює позицію і говорить: "Давайте формувати відкриту проросійську політичну силу, щоб люди - електорат і політики - свідомо йшли на ризик і свідомо боролися за відновлення відносин між Україною і Росією в умовах триваючої війни", - заявив політолог.

Соціолог додав, що це цікава і абсолютно нова ситуація, вона відчутно вдарила по промосковським політикам в Україні. "Ви самі бачите, в яких судомах корчиться Мураєв (Євген Мураєв - ред.), самі бачите, що багато політиків з оточення Ахметова (бізнесмен Ринат Ахметов - ред.) не хочуть здаватися Медведчуку (кум президента Росії Володимира Путіна, політик і бізнесмен Віктор Медведчук - ред.) як лідеру нового відверто прокремлівського політичного спрямування", - сказав політолог.

"Так що в цьому середовищі будуть дуже складні процеси, пов'язані з тим, що ці політики повинні будуть визначитися, як їм бути. Оскільки вони звикли літати і в Брюссель, і в Москву через Мінськ. А тепер Путін ставить питання руба: "Ви з нами або проти нас?". І для багатьох політиків в Україні це виявилося несподіваним і складним питанням", - підкреслив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...