Кремль докладає максимум зусиль для легалізації своїх "клієнтів" в ОРДЛО, - Машовець

Росія і підконтрольні їй терористи виступали за оголошення "шкільного перемир'я" в зоні збройного конфлікту на Донбасі з метою звинуватити Україну в зриві Мінських домовленостей і спробувати легалізувати окупаційні "влади" в цьому регіоні.

Костянтин Машовець

Про це в інтерв'ю "Сегодня" заявив координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

"Перше: є завдання звинуватити у зриві Мінських угод Україну. Друге: дати козир "п'ятій колоні" в Україні для звинувачення влади в бездіяльності і потуранню ворогу", - пояснив він цілі терористів на час "шкільного перемир'я" на сході України.

При цьому, військовий експерт уточнив, що бойовикам стало складніше втілювати ці плани в життя після того, як в переговорний процес включився спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

"Стало зрозуміло, що якщо не почнуть виконуватися Мінські угоди, а особливо пакет з безпеки, який передбачає не тільки відведення техніки і озброєння, а й припинення стрільби, то злити будуть саме американців", - сказав Машовець.

"Третє: легалізувати своїх "клієнтів" в ОРДЛО. Не випадково Путін сказав, що домовлятися треба з ними про припинення вогню. Проглядається спроба легалізувати цих всіх товаришів як сторону конфлікту. Хоча, всім зрозуміло, що Захарченко і Плотницький - це дресирована Москвою публіка" , - підкреслив він.

Крім того, координатор групи "Інформаційний спротив" констатував, що з початком "шкільного перемир'я" використання важкого озброєння вище 100-мм на Донбасі практично припинилося.

"Десь іноді одна або дві міни прилітають з 120-мм міномета. Але в повний зріст вони продовжують використовувати стрілецьку зброю, кулемети, станкові і ручні гранатомети. Часом пускають в хід зенітні установки і ПТРК. Формально вони не стріляють з важкого озброєння, але "шкільного перемир'я" як такого немає. Якщо більше 30 разів за добу відкривається вогонь! Явно, в більшій мірі це провокаційні обстріли", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...