Кремль на пару зі США зібрався вирішувати проблему Венесуели

Як стверджує прес-служба російського МЗС, міністр Сергій Лавров у розмові з держсекретарем США Майком Помпео засудив американські погрози на адресу керівництва Венесуели.

Москва готова до запропонованих Вашингтоном двосторонніх консультацій у зв'язку з політичною кризою у Венесуелі. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив голові Державного департаменту США Майку Помпео під час телефонної розмови 2 березня, повідомляє прес-служба російського МЗС, передають Патріоти України.

Лавров засудив американські погрози на адресу законного керівництва Венесуели, стверджують у прес-службі. "Підбурювання і деструктивний зовнішній вплив, та ще й під лицемірним приводом надання гуманітарної допомоги, не має нічого спільного з демократичним процесом. У зв'язку з пропозицією Вашингтона про проведення двосторонніх консультацій щодо венесуельської тематики зазначено, що ми до цього готові, але необхідно неухильно керуватися принципами Статуту ООН, оскільки тільки венесуельці мають право визначати своє майбутнє", – ідеться в повідомленні.

Лавров і Помпео також домовилися продовжувати контакти стосовно проблем Сирії, Афганістану і Корейського півострова.

Держдепартамент США поки не опублікував своєї версії телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...