Кремль на пару зі США зібрався вирішувати проблему Венесуели

Як стверджує прес-служба російського МЗС, міністр Сергій Лавров у розмові з держсекретарем США Майком Помпео засудив американські погрози на адресу керівництва Венесуели.

Москва готова до запропонованих Вашингтоном двосторонніх консультацій у зв'язку з політичною кризою у Венесуелі. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив голові Державного департаменту США Майку Помпео під час телефонної розмови 2 березня, повідомляє прес-служба російського МЗС, передають Патріоти України.

Лавров засудив американські погрози на адресу законного керівництва Венесуели, стверджують у прес-службі. "Підбурювання і деструктивний зовнішній вплив, та ще й під лицемірним приводом надання гуманітарної допомоги, не має нічого спільного з демократичним процесом. У зв'язку з пропозицією Вашингтона про проведення двосторонніх консультацій щодо венесуельської тематики зазначено, що ми до цього готові, але необхідно неухильно керуватися принципами Статуту ООН, оскільки тільки венесуельці мають право визначати своє майбутнє", – ідеться в повідомленні.

Лавров і Помпео також домовилися продовжувати контакти стосовно проблем Сирії, Афганістану і Корейського півострова.

Держдепартамент США поки не опублікував своєї версії телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...