Кремль наказав МНС готуватись до війни

​Міністерство з надзвичайних ситуацій запускає загальноросійські тренування з цивільної оборони, в ході яких чиновники, органи влади і населення повинні відпрацювати дії на випадок раптової зовнішньої агресії проти Росії.

Старт триденним навчанням в понеділок дав глава МНС Євген Зінчев, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Спільно з органами влади всіх рівнів повинні бути відпрацьовані наступні питання: підготовка населення в галузі цивільної оборони, готовність пунктів управління, укомплектованість і готовність пунктів тимчасового розміщення містечок і систем зв'язку та оповіщення. Всім керівникам на місцях вжити вичерпних заходів та забезпечити готовність сил до реагування», - заявив міністр на селекторній нараді в Москві.
Він підкреслив, що навчання проводяться відповідно до доручення уряду.
За легендою навчань відбувається загострення зовнішньополітичної обстановки, і Росії стає об'єктом нападу. В результаті відбуваються великомасштабні надзвичайні ситуації та аварії.
Силам цивільного захисту доручено відпрацювати заходи щодо підвищення стійкості функціонування економіки і систем життєзабезпечення в цих умовах. У їх числі - розгортання повітряних і рухомих пунктів управління, евакуація населення в безпечні райони.
Навчання проходитимуть в три етапи. На перших двох - в регіонах будуть відпрацьовуватися питання оповіщення та збору керівного складу, розгортання систем управління на федеральному, регіональному і муніципальному рівнях, готовності укриттів, систем зв'язку та оповіщення, маршрутів евакуації населення, розгортання пунктів тимчасового розміщення, забезпечення життєзабезпечення населення.
На третьому етапі в кожному федеральному окрузі РФ заплановано проведення тактико-спеціальних навчань в умовах воєнного часу.
«Ми повинні своєчасно попереджати громадян про можливі небезпеки і загрози і надавати в разі необхідності допомогу і підтримку», - заявив у понеділок Зінчев.
Тренування пройде протягом трьох днів, з 1 по 3 жовтня, і завершиться напередодні Дня цивільної оборони, який відзначається 4 жовтня.
У навчаннях візьмуть участь представники федеральних органів виконавчої влади та органів виконавчої влади всіх суб'єктів РФ, підрозділи МНС Росії.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...