Кремль наляканий ударами Ізраїля по Асаду та його союзникам: МЗС Росії зробило відповідну заяву

"За деякими данними, російські "ихтамнеты" беруть участь в обслуговуванні нових засобів ППО, котрі Кремль поставив кривавому режиму Сирії.

Росія вважає "абсолютно неприпустимим" створення загроз для життя і безпеки російських військовослужбовців, які перебувають у Сирії, - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ з приводу ізраїльських ударів по Сирії, передають Патріоти України.

"У Москві з серйозною стурбованістю сприйняли останній розвиток подій і атаки на Сирію. Особливу занепокоєність викликає небезпека ескалації напруженості всередині і навколо зон деескалації в Сирії, створення яких стало важливим фактором зниження насильства на сирійській землі", - йдеться в заяві.

Російське МЗС стверджує, що сирійські урядові війська дотримуються "домовленостей щодо забезпечення сталого функціонування зони деескалації на південному заході Сирії".

У Москві закликали до стриманості всі сторони, залучені у конфлікт, та вважають необхідним "беззастережної поваги суверенітету і територіальної цілісності Сирії, інших країн регіону". "Абсолютно неприпустимим є створення загроз для життя і безпеки російських військовослужбовців, які перебувають у САР на запрошення її законного уряду для надання сприяння в боротьбі з терористами", - йдеться в заяві МЗС РФ у суботу, 10 лютого.

Нагадаємо, ізраїльський винищувач F-16 було збито сирійською системою ППО. Літак зазнав аварії в Північному Ізраїлі. Обидва пілоти встигли катапультувалися. Наразі їхньому життю нічого не загрожує, оскільки вони перебувають у лікарні. За словами ізраїльських військових, винищувач було збито під час операції проти іранських цілей в Сирії. Операція була розпочата після перехоплення іранського безпілотника на території Ізраїлю.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...