Кремль погрожує Заходу через Балкани

У МЗС Росії вважають, що країни Заходу намагаються перетворити Балкани в плацдарм дій проти Росії. Там також закидають Заходу тиск на Белград з метою "зіпсувати взаємини" Сербії і РФ.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв'ю газеті Serbian Telegraph, текст якого опублікований на сайті МЗС Росії, передають Патріоти України.

Очільник російського відомства стверджує, що від країн балканського регіону наполегливо вимагають зробити вибір. "Складається враження, що уроки української трагедії на Заході так і не вивчені. Сьогодні робляться наполегливі спроби перетворити Балкани в ще один плацдарм проти Росії. Від країн регіону наполегливо вимагають зробити вибір: або з Москвою, або з Вашингтоном і Брюсселем", – сказав він.

Він також вважає, що після закінчення холодної війни західні держави відмовилися від спільної роботи "формування архітектури рівної і неподільної безпеки в євроатлантиці", до якої їх закликала Росія. За його словами, західні країни обрали "тупиковий шлях розширення підконтрольного їм геополітичного простору" і створення "нових розділових ліній на європейському континенті".

Лавров також звинуватив Захід у тиску на Белград з метою згорнути "взаємовигідну співпрацю" Сербії і РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...