"Кремль порушує всі існуючі протоколи": Приватна розвідка США дізналася, на що піде Путін

Російська розвідка спробою вбити колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Англії переступила через давнє табу, що свідчить про можливість нових вбивств "зрадників", які перебувають за кордоном.

"Люди, які були помилувані і стали об'єктами шпигунських обмінів (і які не повернулися до активної розвідувальної роботі проти своєї рідної країни), як правило, не повинні ставати жертвами відплати", - йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передають Патріоти України.

Відзначається, що якщо напад на Скрипаля зробила Росія, то він суперечить давно встановленому протоколу в сфері шпигунства - такі дії можуть підірвати саму концепцію шпигунських обмінів.

"Однак, з огляду на безсоромність, з яким російська розвідка працює при Путіні, і відсутність реальних наслідків цих нахабних дій, очевидно, немає ніяких причин вважати, що подібні правила будуть дотримуватися. Дійсно, в Кремлі переписують правила для нинішньої війни розвідок, як їм заманеться", - пише віце-президент департаменту тактичного аналізу Stratfor Скотт Стюарт.

Незважаючи на те, що Росія продовжує такі обміни з Заходом, Кремль нагадує своїм розвідникам, що зрада може привести до смерті навіть в країні політичного притулку, відзначає він. "Довга рука російської розвідки дістане і вб'є їх - і їхні сім'ї, що є ще одним давнім табу. Такий страшний меседж, який Росія посилає своїм нападом на Скрипаля. І він абсолютно точно був отриманий, навіть якщо Скрипалю і його дочці в кінцевому підсумку вдасться вижити", - додав Стюарт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...