Кремль потрапив у глухий кут: Тимчук про нові проблеми Путіна

Проведення чемпіонату світу з футболу поставило Кремль в глухий кут у питанні конфлікту на Донбасі.

Дмитро Тимчук

Як пояснив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, Москва вибирає між нанесенням "превентивних ударів", щоб не допустити міфічної широкомасштабної наступальної операції з боку ЗСУ і необхідністю зобразити безпеку для Заходу, передають Патріоти України.

"З одного боку, зрозуміло, що для росіян дуже важливо провести цей захід з тим, щоб заманити якомога більше представників західних країн... Якщо залучати представників західних країн, то потрібно показати, що Росія безпечна... Для того щоб показати, що Росія безпечна, їм необхідно показати, що і ця ділянка Донбасу, до якої прикута увага всього світу, теж більш-менш безпечна", - заявив експерт.

За словами Тимчука, за логікою, Кремль якраз повинен давати вказівки на деескалацію, як це було під час виборів президента РФ, щоб дотримувався якийсь режим тиші, а обстрілів було якомога менше.

"З іншого боку, сильно розкручується карта того, що Україна може скористатися ЧС-2018 і почати силову операцію на Донбасі. Якраз до цього в Москві і прив'язують переформатування АТО в ООС незадовго до ЧС-2018", - зазначив він.

"У Кремлі явно стоять на роздоріжжі: з одного боку, їм потрібно, на їхню думку, завдавати якихось "превентивних ударів", щоб не допустити цієї міфічної широкомасштабної наступальної операції з боку ЗСУ. З іншого боку, необхідно зобразити безпеку", - додав нардеп.

У той же час Тимчук вважає, що деяка деескалація конфлікту все-таки спостерігається. При цьому важко спрогнозувати, що вирішать у Кремлі.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...