"Кремль, проводячи політику війни, зробив все для того, щоб обвалити традиційно тісні економічні зв'язки з Україною", - політолог

Російська влада не погодилася на пропозицію України про створення зон вільної торгівлі з СНД і ЄС, почавши політичний та економічний, а потім і військовий шантаж, що призведе до остаточного розриву економічних зв'язків між країнами.
Олеся Яхно

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловила український політолог, кандидат політичних наук Олеся Яхно, передають Патріоти України.

"Російська влада не погодилася на формат співпраці України з Митним союзом "3+1" (про шантаж із боку РФ говорив навіть прем'єр-міністр Микола Азаров 2013 року). Це російська влада, на відміну від Білорусі і Казахстану, ввела мита на українські товари після того, як запрацювала зона вільної торгівлі України з ЄС. Це російська влада перекрила свій транзитний авіапростір для України, що призвело до скорочення українського експорту до частини країн СНД (зокрема, Казахстану)", – зазначила вона.

Політолог наголосила, що Україна не відмовлялася від економічної співпраці з РФ.

"Російська влада, проводячи політику війни, зробила все для того, щоб обвалити традиційно тісні економічні зв'язки на регіональному рівні, змусивши Україну шукати альтернативні ринки. І даремно у Кремлі думають, що це можна відновити. Що довше війна, то важче відновити. Просто тому, що за цей час Україна навчиться/уже навчилася обходитися без Росії", – впевнена вона.

Яхно додала, що аналогічно Кремль підштовхнув Україну до активізації діалогу про вступ до НАТО.

"На момент анексії Криму в України був позаблоковий статус, і активізація співпраці стала не причиною, а наслідком агресивної політики і насильницького перегляду Росією територіальних кордонів від 1991 року. Ви запитаєте: навіщо це все треба було Кремлю? Думаю, не тільки через традиційно прото/імперські амбіції. Але ще й тому, що довелося б самим щось міняти, щоб бути конкурентоспроможними (не ресурсно, а на рівні сучасної економіки)", – розповіла вона.

На думку українського політолога, російська влада вирішила шукати зовнішніх "ворогів", щоб не проводити реальної модернізації економіки і зберегти монопольне становище керівного класу.

"Народ РФ на пропаганді про українських "фашистів" ще довго можна тримати "в тонусі", водночас не помічаючи, як усередині Росії на повну триває реальна фашизація", – підсумувала вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...