Кремль витрачав мільйони доларів на свою "фабрику тролів", - заступник генпрокурора США

"Агентство інтернет-досліджень", яке фігурує у справі про втручання у вибори президента США, діяло через російські компанії-оболонки, заявив заступник генпрокурора США Род Розенштайн.

Род Розенштайн

Річний бюджет "Агентства інтернет-досліджень", яке фігурує у справі про втручання у вибори президента США, становив мільйони доларів, сказав заступник генпрокурора США Род Розенштайн під час брифінгу, який транслювало видання Washington Post, передають Патріоти України.

"Агентство інтернет-досліджень", імовірно, діяло через російські компанії-оболонки. Воно задіяло сотні людей у своїх онлайн-операціїях, починаючи від творців фіктивних персон і закінчуючи технічним та адміністративним персоналом. Річний бюджет становив мільйони доларів", – зазначив він.

За словами Розенштайна, "Агентство інтернет-досліджень" було структурованою організацією. У ній були графічний і фінансовий відділи, а також відділи пошукової оптимізації та інформаційних технологій, розповів заступник генпрокурора.

"У 2014 році компанія створила проект із перекладу, що орієнтований на Сполучені Штати. У липні 2016 року понад 80 співробітників було визначено в цей проект", – додав Розенштайн.

16 лютого міністерство юстиції США висунуло обвинувачення у справі про втручання у президентські вибори 2016 року 13 громадянам Росії і трьом компаніям. Обвинуваченими є російський підприємець Євген Пригожин, якого називають "кухарем" президента РФ Володимира Путіна, а також Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Ганна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Насімі огли Асланов, Вадим Подкопаєв, Ірина Каверзіна, Гліб Васильченко, Володимир Вінков. У справі фігурують компанії "Агентство інтернет-досліджень", "Конкорд Менеджмент та Консалтинг" і "Конкорд Кейтерінг". Усім обвинуваченим інкримінують змову з метою обману Сполучених Штатів. У зміні результату президентських виборів 2016 року їх не обвинувачують.

ТОВ "Агентство інтернет-досліджень" займалося прямою інтернет-пропагандою, самі його співробітники, так звані кремлівські тролі, неофіційно називають його "міністерством правди". Офіційно засновником і генеральним директором організації є відставний полковник міліції Михайло Бистров, а фінансують його за лінію холдингу "Конкорд", який очолює Пригожин.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у втручанні у процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці обвинувачення назвали "нісенітницею". 10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори у США з метою допомогти Дональду Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі звинувачення "непристойними". В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію щодо втручання у вибори у США.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...