"Кремль зробить акцент на парламентську кампанію, а президентську схильний розглядати як прелюдію", - Рахманін

У Кремлі хочуть домогтися того, щоб Опозиційний блок і "За життя" набрали 30–35% голосів на парламентських виборах.

Сергій РахманінКремль зробить акцент на парламентські вибори в Україні, а президентські схильний розглядати як "прелюдію", пише журналіст , передають Патріоти України.

"Парламентські вибори в Україні, наскільки можна зрозуміти, турбують [президента РФ Володимира] Путіна більше, ніж президентські. Прийде на Банкову лояльний до Москви персонаж — от і славно, не прийде — зв'яжуть руки новому очільнику Української держави нелояльним до нього парламентом", – зазначив він.

Рахманін додав, що без підтримки коаліції у Верховній Раді будь-який президент буде обмежений і в кадрових, і в законотворчих питаннях. "Тому Кремль, треба думати, зробить акцент на парламентській кампанії. А президентську схильний розглядати насамперед як прелюдію. Потрапить кандидат від умовного Опоблоку у другий тур виборів глави держави, отримає там вагомий результат — півсправи зроблено. Друга половина — використовувати здобутий плацдарм для рішучого наступу на виборах до ВР", – написав журналіст.

За його інформацією, в Кремлі хочуть домогтися того, щоб Опозиційний блок і "За життя" набрали 30–35% голосів на парламентських виборах, а потім здобули у парламенті більшість, домовившись із низкою мажоритарників і якоюсь "гнучкою" політичною силою, наприклад із Радикальною партією.

Рахманін додав, що у Кремлі вважають таке завдання здійсненним. Журналіст зазначає, що успіх Опозиційного блоку і партії "За життя" на парламентських виборах буде малоймовірним, якщо кандидат від них не вийде у другий тур президентських виборів. "Імовірність того, що на виборах-19 ми побачимо Опозиційний блок "За життя", зросла. Імовірність того, що від ОП/ЗЖ висуватимуть єдиного кандидата, — теж. Але назвати єдність у цьому таборі здійсненим фактом поки не можна", – ідеться в матеріалі.

За інформацією Рахманіна, політик Віктор Медведчук, який у липні вступив у партію "За життя", нібито привіз ультиматум Москви — незговірливі політики-бізнесмени з Опозиційного блоку і "За життя" потраплять у санкційний список і не зможуть заробляти в Росії, якщо не об'єднаються.

Журналіст пише, що "швидкого пояснення отримати не вдалося, а тому процес об'єднання поки пригальмували".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...