Кремль звинуватив США у втручанні у внутрішні справи Росії

Як аргумент, що підтверджує втручання американської влади у внутрішні справи Росії, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров назвав ухвалений 2015 року у США закон "Про підтримку України".

Сергій Лавров

Американські політики втручаються у внутрішні справи Росії. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю програмі "Россия. Кремль. Путин" на каналі "Россия 1" 25 жовтня, текстову версію якого опублікувала прес-служба міністерства закордонних справ (МЗС) РФ 28 жовтня, передають Патріоти України.

Про втручання Лавров сказав, коментуючи скорочення кількості американських дипломатів у диппредставництвах у РФ. "Наші американські колеги посилаються на те, що вони були змушені вислати всіх консульських працівників. Ми від них цього не вимагали і поцікавилися: отже, залишилися тільки ті, хто намагається втручатися у наші внутрішні справи? Тому що американських дипломатів не раз помічали на публічних заходах опозиції, включно з несистемними, із гаслами про зміну режиму тощо", – підкреслив російський міністр.

За його словами, колеги зі США "намагалися і намагаються обертати на жарт, кажуть, що відносини нормалізуються і "все буде добре", але щодо фактів втручання жодної реакції немає".

"А ми у відповідь їм говоримо, що в нас є не просто якісь підозри, а їхній закон, який називається закон "Про підтримку України", ухвалений 2015 року. Відповідно до нього, Держдепартаменту не просто пропонують, а наказують витрачати $20 млн на рік, щоб просувати демократію в Росії, включно з фінансуванням російських НУО (неурядові організації. – ред.), які виступають за "демократизацію" всіх сфер життя. Закон є. Хоча американці кажуть, що він є, але вони намагаються не втручатися", – зазначив Лавров.

Він повідомив, що організації, які отримують фінансування за цим законом, ще перевіряють. "Звичайно, якщо ці гранти скеровують на те, що записано в законі, а саме на "просування демократії" в Росії, це означає зміну внутрішньої політики країни", – уважає Лавров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...