"Кремлевский мечтатель": "Якщо розроблено безпечну ядерну енергетичну установку, РФ на ці гроші може жити років 30", - військовий експерт

Президент Росії Володимир Путін під час своєї промови розповів про фантастичні досягнення технологій РФ, які супроводив мультимедіа десятирічної давності і відео запуску макета ракети "Сармат" за допомогою порохового заряду.

Олександр Гольц

Про це заявив в ефірі "Эха Москвы" російський військовий експерт і журналіст Олександр Гольц, передають Патріоти України.

"Ракета з ядерною енергетичною установкою... Якщо це зроблено, то це фантастичне досягнення. І незрозуміло, чому Путін у першій частині свого виступу так побоювався технологічного відставання Росії. Якщо зроблено безпечну, підкреслю, ядерну енергетичну установку, яка розміщується на літальному апараті, то Росія з цих грошей може жити протягом найближчих 30 років, як американці з інтернету", – пояснив він.

Експерт припустив, що якщо така технологія справжня і вона успішно випробувана, її можна використовувати не тільки в ракетах.

"Якщо дійсно існує. Ось американці сьогодні пишуть, що вони спостерігали дві спроби випробувань в Арктиці такої ракети і начебто спроби були невдалими. Це дивовижна річ. Подивимося", – розповів Гольц.

Він зазначив, що з розказаного Путіним найбільш відомий ступінь готовності ракети "Сармат", про яку були виключно песимістичні повідомлення.

"Її спочатку мали намір випробувати наприкінці 2015 року, потім нескінченно переносили випробування 2016 року. Міністр оборони Сергій Кужугетович Шойгу постійно їздив на "Красмаш" – це завод, де мають виготовляти ці ракети. Там, очевидно, щось не виходило", – розповів Гольц.

За словами експерта, кидкові випробування ракети було перенесено на кінець 2017 року і, ймовірно, їх показав у своєму ролику Путін.

"Кидкові випробування, власне, до ракети стосунку не мають. Це перевірка порохового заряду, чи може він виштовхнути повномасштабний макет цієї ракети з шахти на висоту 30−40 метрів. Усе. Тобто перевіряють цю здатність, до вмикання двигуна навіть... До виробу ще дистанція доволі велика. Нам же тут, зверніть увагу, показали, наскільки я можу зрозуміти – не беруся стверджувати стовідсотково – якусь комбінацію з кидкових випробувань "Сармата", а потім запуск якоїсь іншої ракети... Але все ще було доповнено мультимедіа десятирічної давності про поділ боєголовок ", – підкреслив експерт.

Він додав, що, найімовірніше, розказаного Путіним ще немає реально.

"Залишається припустити – це моє особисте припущення, дуже сміливе, зауважте, що послання президента має магічну силу, тобто приблизно як Біблія", – підсумував Гольц.

1 березня 2018 року під час звернення до Федеральних зборів Путін заявив, що Росія розробила нову гіперзвукову зброю. За його словами, авіаційно-ракетний комплекс "не має світових аналогів", дістав назву "Кинджал" і з 1 грудня 2017 року взявся "за несення дослідно-бойового чергування на аеродромах Південного військового округу (до нього, зокрема, входить окупований Крим.)".

Також, за словами глави Кремля, уже почали серійне виробництво нового ракетного комплексу "Авангард" і проводять випробування важкої міжконтинентальної ракети "Сармат", яку обладнають "широким спектром ядерних боєприпасів".

Президент РФ розповів про розробку крилатої ракети з ядерною енергоустановкою і "майже необмеженою дальністю польоту", яка поки не має назви, але її перевірили на полігоні наприкінці 2017 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...