Кремлівська пропаганда: Журналіст розповів про методи роботи російських ЗМІ

Колишній вашингтонський кореспондент російського державного агентства Sputnik Ендрю Файнберг заявив, що був звільнений через небажання виконувати сумнівні вказівки керівництва.

Про це журналіст написав у своїй статті для Politico, передають Патріоти України.

За словами Файнберга, ще на одному з перших заходів, яке журналіст відвідав в якості кореспондента кремлівського агентства, він поставив питання про те, чому Трамп відмовлявся використовувати свої повноваження, надані йому Конгресом для відправки зброї в Україні, щоб допомогти в боротьбі з російською агресією, що відразу викликало різке невдоволення його керівника Петра Мартиничева.

У своєму листі той заявив, що журналісту слід заздалегідь узгоджувати питання, які він планує здавати. За його словами, згідно з правилами Sputnikа, його контент "повинен відображати російську сторону будь-якої новини, незалежно від того, чи відповідає вона дійсності чи ні".

Наприклад, висвітлюючи питання окупації Росією українського Криму, заборонялося писати про це без згадки про те, що "90% жителів Криму проголосували на референдумі за приєднання до Росії", а згадки присутності на півострові військових і військової техніки РФ видалялися зі статей перед публікацією.

Звільнити ж його вирішили після того, як він відмовився поставити главі Білого дому Дональду Трампу питання про вбивство співробітника Демократичного комітету США Сета Річа, яке поліція пов'язує зі спробою пограбування. Журналіст зазначає, що багато ЗМІ правого спрямування тоді висували ідею про те, що вбивство політика було нібито відплатою за його роль у витоку листування Демократичного комітету, опублікованого у WikiLeaks.

Він пояснив, що такий підхід був вигідний російським пропагандистам, так як це могло б перенести відповідальність за зломи серверів Демократичної партії з російських хакерів на співробітників спецслужб США.

"Я відповів, що мені було незручно ставити запитання або писати про такі речі, коли для цього не було абсолютно ніякої фактичної основи. Але ця історія служила меті, і Sputnik не відпускав її", - розповів Файнберг, додавши, що після цього і пригрозили йому негайним розірванням контракту.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...