"Кремлівсько-православні скрепи": У Московській державній юридичній академії імені О. Кутафіна встановили меморіальну дошку радянському диктатору Йосипу Сталіну

З престижним навчальним закладом вже відмовилися співпрацювати викладачі кафедри конституційного та адміністративного права Вищої школи економіки.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода", приблизно тиждень тому на стіні центральної аудиторії з'явилася мармурова меморіальна дошка з текстом: "17 червня 1924 року в цьому залі виступав Йосип Віссаріонович Сталін про підсумки XIII з'їзду РКП ...".

У мережі вже з'явилася петиція з вимогою демонтувати пам'ятну дошку, оскільки "такі дії завдають непоправної шкоди репутації навчального закладу і можуть сприяти позитивній оцінці дій цього диктатора".

А професор МДЮА, відомий адвокат Генрі Рєзник не тільки заявив, що Сталін поховав право, але і, в знак протесту з політикою юридичної академії, вийшов зі складу професорів навчального закладу.

"Перше, що зробив більшовицький вождь, - він поховав право. Сталін - це масові позасудові органи і репресії: особливі наради, трійки і двійки, узаконені тортури, ліквідація незалежного суду, презумпції невинності і принципу змагальності, депортації цілих народів. Традиції сталінської "соціалістичної законності" до цих пір не можемо подолати. Сталін - це антиправила. І в честь могильника права - головної цінності сучасної цивілізації - пам'ятна дошка встановлюється в храмі юридичної науки. Ні, вибачте, це межа", - сказав Резник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...