"Кремлівська доповідь" доб'є російську економіку, - аналітик

Введення санкцій буде хоч і поступовим, але невідворотним. Їх легко буде ввести, але складно скасувати.

Степан Демура

«Кремлівська доповідь» розчавить чиновників Росії, - заявив відомий аналітик Степан Демура, передають Патріоти України.

Тим більше, що введення санкцій буде хоч і поступовим, але невідворотним. Їх легко буде ввести, але складно скасувати. Конгрес навряд чи буде готовий зробити це досить швидко навіть після виконання Кремлем ряду важливих для США умов. А значить економіка Росії буде руйнуватися ще довго. Також Демура підтвердив падіння рубля і зростання курсу долара найближчим часом - для цього є явні ознаки і найближча мета долара в Росії - 97 рублів за одиницю. Про це він повідомив в новій серії лекцій в Сіті-клас в Москві.

Влада Росії, вважає Демура, не очікували такого розвитку подій. Аналітик озвучив і історію з Хіларі Клінтон, яку, на його думку, російська влада купили за 270 мільйонів, і саме з цим пов'язано ставлення адміністрації Обами до подій в Україні, і в Сирії. Зараз все кардинально змінилося, розповідає Демура, який іронізує над тим, що російська влада розраховували на те, що Трамп виявиться проросійським, і тільки американський істеблішмент не дозволяє йому проявити своє справжнє ставлення до Росії. Аналітик підтвердив і те, що, на його думку, нові санкції будуть введені, а також висловив припущення, що рано чи пізно вони торкнуться і заборони на купівлю держборгу РФ. Однак перед цим американські фахівці повинні були вивчити можливий вплив подібних санкцій на економіку США, проте експерт вважає, що результати доповіді будуть такими, що фінансова система Росії «розміром з піксель на карті» не зробить істотного впливу.

Коментуючи ситуацію в російській економіці, експерт не скупився на сарказм. Зокрема, Демура згадав і обіцянки уряду, про те, що до 2018 року створять 20 млн високооплачуваних робочих місць, і про подвоєння ВВП. Аналітик нагадав і обіцянку Орешкіна, який заявляв, що російська економіка вже пройшла дно, і буквально вже зараз почне розвиватися, тому що в перебігу 2-х років буде всюди впроваджений штучний інтелект, нова логістика, і ще якісь системи розрахунків. І ще Демура додав, що російська влада зробила гучну заяву про те, що в Росії почався новий кредитний цикл при низькій інфляції, уявляєте, ділиться експерт, у всьому світі він закінчується, а у нас починається.

Так що ж в РФ відбувається з економікою, якщо не вникати в деталі інфляції, які надає Росстат, то на думку аналітика, відбуваються дуже неприємні речі. Мова тут йде про нібито стале в 2017 році зростання ВВП, але ж зросли ціни на нафту, і видно це на те, що доходи підприємств в обробному секторі рік до року знизилися на 11%, в торгівлі - на 20%, а в будівництві та зовсім в 3 рази. Зате доходи нафтопереробних підприємств збільшилися на 80%, відповідно прибуток сировинних компаній теж збільшився приблизно на 20%. В цьому і відбивається весь зріст економіки - ціни на нафту виросли, економіка виросла в ВВП, ціни на нафту впали, все що росло теж відповідно впаде. А ось на всі інші галузі цей фактор ніяк не впливає, тому що вони як стискалися, так і будуть стискуватися, ділиться аналітик своєю думкою. Причому цей процес набуває прискорюється характер, як власне падіння реальних наявних доходів населення, що видно на графіку, на якому один на одного накладені два графіка: середні квартальні ціни на нафту і квартальний ВВП Росії в доларах. Так ось на цьому графіку повну відповідність.

Демура заявив, що рецесія в реальному секторі триває з 2013 року, і цей процес лише прискорюється, і сталося це зовсім не через санкції, а зовсім з інших фундаментальних причин, з якими ніхто не бореться.

Також песимістичний Демура і з приводу світової економіки, яка на його думку явно зупиняється. Заощадження знаходяться на мінімальному рівні, не тільки в Росії, але і в Штатах, і в Європі, борги на максимальному рівні, тобто живих грошей немає взагалі, але всі чекають, що завтра прийде чудо.

Демура нагадав і слова одного академіка економіста, який говорить, що технологічні революції допомагають виходити з депресії, однак на думку Демури, саме ці технологічні революції і є причина депресії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...