"Кремлівський міф": У Росії назвали реальний рівень підтримки Путіна

86% народної підтримки президента Росії Володимира Путіна - міф. Соціологи і політтехнологи в РФ називають цифру від 45% до 52%.

Про це заявив екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов в інтерв'ю, опублікованому сайтом "Гордон".

"Ну, по схваленню якихось дій, може, не 86-85%, але відсотків 65 є. А ось якщо запитати: "Як ви будете голосувати?", То за нього, як завжди це і було, близько 50%. Соціологи, політтехнологи завжди сперечаються, скільки у нього: 45 або 52? Єдиний раз, коли він насправді виграв, - це 2000 рік, тоді Путін 52% набрав. А так у нього 45, 48, 50..." - пояснив екс-прем'єр РФ.

Як зазначив Касьянов, 50% росіян "отримують інформацію з екранів центрального телебачення, двох-трьох каналів, а ці канали є повністю пропагандистськими".

"Російські громадяни зараз налякані, їх лякають кожен день, труять брехнею, закликають до терпіння: мовляв, почекайте, погані американці відступлять, щось у них зміниться, нафта виросте - і ми подолаємо проблеми... І дороги припинять ламати: дороги теж через американців погані... Людям нав'язують лінію поведінки: чекайте, терпіть - все буде добре..." - заявив він.

При цьому екс-прем'єр РФ виключив можливість масштабних протестів росіян проти політики Путіна.

"Зараз неможливо. Нас було 100 тисяч у грудні 2011-го, на початку 2012-го, а тепер не вийде стільки - ні в Москві, ні в інших містах. Є підстави для вуличного протесту, але не такого масштабу", - констатував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...