Кремлівських пропаганд*нів зловили на черговій брехні

Російські пропагандисти звинувачують в пожежі в Керченській протоці США.

Російські ЗМІ звично маніпулюють і оголошують США винними в загибелі людей в Чорному морі і танкерів Maestro і Candy, передають Патріоти України з посиланням на Миротворець.

"Керівництво газового терміналу "Мактрен-Нафта" в порту Темрюк заборонило кораблю Maestro під прапором Танзанії підійти до причалу. Внаслідок цього екіпажі кораблів були змушені піти на ризиковану операцію по прямій перекачуванні палива з судна на судно поза порту при несприятливих метеорологічних умовах, що, ймовірно, і призвело до вибуху і пожежі", - пишуть росЗМІ.

А на сайті "Миротворець" пояснили, чому це є маніпуляцією.

  • Список санкцій OFAC, в якому знаходяться 3 танкера, які здійснювали поставки LPG в Сирію, оприлюднений 20.11.2018. Однак, ці порушники знаходилися в списку і раніше.

"Маестро" тут фігурує під старим іменем GREEN LIGHT, яке йому змінили ще в 2015 році.

"Все це не заважало танкеру Maestro (IMO: 8810700) відвідувати порт Темрюк для завантаження LPG для доставки на Близький Схід. На скріншоті з бази суднозаходів до портів держави-агресора видно 3 судозаходи в Темрюк в липні, жовтні та грудні 2018 року. Останній відбувся вже після публікації нового списку OFAC, який тільки підтвердив існуючі санкції відносно порушника", - йдеться в повідомленні.

  • Другий аргумент, який розвінчує примітивну маніпуляцію російських пропагандистів, це допуск 18-20 січня 2019 року в порт Темрюк танкера Candy (ex-name Venice, IMO: 9005479), який також знаходиться в згаданому списку.

"Серед ймовірних причин, за якими Maestro не пішов завантажуватися в порт, а займався цим на рейді, слід назвати можливі технічні порушення, за якими дійсно міг бути заборонений захід судна, тоді до чого тут OFAC? Ще більш реалістичною причиною є приховані схеми нелегального бізнесу, ніж власне і займалися організатори газового експреса на Сирію. Банально вигідно провести ці смертельні перевантаження на рейді, тим більше, вони це робили і раніше", - говориться в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...