Кремлівським пропаганд*нам заборонили критикувати "господарів" 20 років після звільнення

Співробітників телеканалу Russia Today змушують підписувати "угоду про нерозголошення конфіденційної інформації", яка діє не лише впродовж роботи, а й ще 20 років після звільнення.

За порушення правил співробітникам Russia Today доведеться заплатити каналу компенсацію у розмірі п'яти мільйонів рублів, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

У виданні також запевнили, що мають у своєму розпорядженні документ, який це підтверджує – угоду з підписом гендиректора автономної некомерційної організації "ТВ-Новости", яка є керуючою компанією російського телеканалу.

Під конфіденційною інформацією мається на увазі інформація про структуру організації "ТВ-Новости", способи, стиль та методи її роботи, зокрема про зміст робочих нарад та умови укладених договорів, пояснили у Znak.

Навіть ненавмисна дія працівника, яка призвела до ознайомлення з конфіденційною інформацією хоча б однієї сторонньої особи, вважатиметься розголошенням цієї інформації. До способів розголошення також зараховують інтерв'ю, публічні виступи, листування електронною поштою, повідомлення в блогах та навіть в особистих бесідах.

За даними джерела видання Znak, відмовитися від підписання даної угоди не можна. Видання звернулося до прес-служби Russia Today за коментарем, однак на момент публікації матеріалу отримати його не вдалося.

Що відомо про Russia Today? Російська державна телевізійна компанія, орієнтована на закордонну аудиторію. Існує з 2005 року, фінансується урядом Росії, центральний офіс розташований у Москві. Веде мовлення англійською, арабською, іспанською, російською та німецькою мовою. Часто звинувачується в систематичній пропаганді.

Критика телеканалу

Держсекретар США Джон Керрі: "По суті, це (телеканал Russia Today – ред.) – рупор пропаганди, який організували для розповсюдження фантазій Путіна. Цьому завданню вони присвячують майже увесь ефірний час. Їх мета — вести пропаганду і спотворювати те, що відбувається або не відбувається в Україні."

Міністр закордонних справ Великої Британії у 2014-2016 роках Філіп Хеммонд: "Росія повністю реорганізувала свої засоби інформації та витрачає величезні гроші для цього. Особливо на англомовному телеканалі Russia Today – щоб переконати Захід у тому, що російська точка зору має переконливість."

Колишній посол США в Білорусі та Грузії Кеннет Яловіц: "Російський канал Russia Today присутній і у Вашингтоні. Від них виходить така суміш брехні, напівправди і підтасувань, що з цим досить складно справлятися: це просто якийсь потік негативу, часто настільки фальшивого, що важко виступати проти цього з якимись аргументами."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...