Крізь Україну і Білорусь у країни Балтії та Польщу": "Росія готується до світової війни, яку може розпочати у найближчі 6 років", - РНБО

За словами експерта, у гіпотетичній третій світовій війні «Росія, посилена ресурсами України – це буде зовсім інша Росія».

Росія готується до світової війни, яку може розпочати у найближчі 6 років. Про це керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров заявив, виступаючи на презентації у Києві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Серед ключових проблем, перед якими постала Україна, керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО назвав, зокрема, незадовільні темпи економічного розвитку, зношеність інфраструктури, демографічну кризу та зменшення долі України у світовому ВВП. «Світ розвивається набагато швидше, ми маємо робити кроки на випередження – це інформаційні програми, технологічна перебудова, інакше ми залишимося десь на узбіччі», - зазначив Петров.

Аналізуючи ескалацію російської збройної агресії проти України, Петров зауважив, що Україна є не кінцевою метою РФ, а лише елементом підготовки до більш широкого наступу. «Якщо подивитися на сучасні російські військові ініціативи, можна сказати, що це не тільки підготовка до війни з Україною, це один з елементів більш широкого стратегічного розгортання російської наступальної машини. Вона йде від Північного моря аж до Сирії. Фактично можна говорити про підготовку до світової війни», - сказав Петров.

За словами керівника Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО, глобальний конфлікт може розгорнутися вже найближчими роками. «Зараз усі плани переозброєння великих держав, зокрема, РФ, заплановані на 2023-2025 роки. Світ може бути готовим до глобального конфлікту буквально за 6 років, але він може розпочатись і раніше», - зауважив Петров.

За його словами, у гіпотетичній третій світовій війні «Росія, посилена ресурсами України – це буде зовсім інша Росія». Петров підкреслив, що це поступово усвідомлює не лише українська влада, а й західні еліти, які розуміють, що Україну треба підтримувати.

На переконання Петрова, наступний рік стане принципово важливим для України, зокрема, у зв’язку із президентськими та парламентськими виборами, у які намагатиметься втрутитись агресор. «Абсолютно зрозуміло, що наш противник намагатиметься скористатися цим. «Військова карта» є, розгортаються військові з’єднання на кордоні. Це дійсно страшна сила, і ця сила не тільки для України – в її планах пройти Україну наскрізь, і, рухаючись далі, через Білорусь вийти на країни Балтії, Польщу», – сказав керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО.

Він наголосив, що росіяни спробують вплинути на ситуацію в Україні напередодні виборів гібридними засобами «через інформаційну та кіберкампанію», але сектор безпеки і оборони готовий до цих загроз.

Відповідаючи на запитання щодо наявності у держави планів розвитку новітніх військових технологій, Петров зазначив, що нині розробляються «нові зенітні комплекси, оперативно-тактичні ракети, протикорабельні комплекси».

При цьому, за словами Петрова, змінюється якість Збройних сил, що є ключовою перевагою перед російським агресором. Він підкреслив, що, незважаючи на ескалацію гібридної агресії РФ та внутрішні проблеми, Україна стає дедалі сильнішою і готова до нових викликів. «Поступово ми перетворюємося на зовсім іншу силу. Крок за кроком ми стаємо сильнішими», - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...