"Крути 1918": Стало відомо, коли вийде в прокат новий історичний екшн (відео)

Події столітньої давності на широкому екрані. Це перший повнометражний фільм про легендарний бій студентів з більшовиками.

В цьому році в прокат вийде історичний екшн "Крути 1918 року". Зйомки картини вже завершилися. Прем'єра в Україні відбудеться 6 грудня, передають Патріоти України.

"Холодна зима 1918 року. Багатотисячна армія імперської Росії впевнено рухається на Київ. Визнавати незалежність УНР Москва не збирається. На захист молодої Української Народної Республіки стають зовсім юні хлопці - студенти університету Святого Володимира та українського народного університету. Перша сотня новоствореного куреня Січових Стрільців відправляється зі столичного вокзалу на станцію Крути".

Ця драматична історія - в основі однойменного художнього фільму - "Крути 1918 року". Її автор та сценарист Костянтин Коновалов виношував ідею 10 років - так його вразила хоробрість юнкерів.

"Це не документальний фільм, це художній твір, але ми, звичайно, намагалися зробити точну відповідність. Те, що повинно відповідати у фільмі історичним подіям - воно відповідає. Наприклад виконання гімну студентами. Воно було на станції Крути, і ми це зняли", - розповів сценарист фільму "Крути 1918 року" Костянтин Коновалов.

Історія Героїв Крут ще в студентські роки торкнула і актора Євгена Нищука, який зараз очолює міністерство культури. Каже, прем'єру фільму чекає з нетерпінням, тому що в ньому частково збулася його мрія.

Не обійшлося у фільмі без зворушливої історії кохання - в молоду дівчину Софію закохуються 2 брата. На цьому любовному трикутнику закручується сюжет. А в масових сценах фатального бою і крутянців, і більшовиків грали справжні нацгвардейци. Працювали в сильних умовах - в сніг і мороз.

Держава на створення кінокартини дала 26 мільйонів гривень. Загальна вартість виробництва - 52 млн. У Держкіно кажуть, стрічка має всі шанси відбити вартість виробництва в прокаті. Фільм ще не вийшов на екран, а їм уже цікавляться за кордоном. Прем'єра в Україні відбудеться 6 грудня - в День збройних сил України.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...