"Ситуація нагадує африканське гетто": Переселенець про кримське сьогодення

Ситуація в анексованому Росією Криму нагадує африканське гетто, де платні пляжі, а деякі люди навіть не можуть купити хліба й води.

Фото: Тиждень

Про це написав переселенець із анексованого Криму Микита Данилов, передають Патріоти України з посиланням на ОГО.

За його словами, у містечку, де він проживав, є міський стадіон "Авангард". Коли Крим був українським – усі охочі могли там поліпшити своє здоров’я. Після анексії ситуація змінилася.

"Сьогодні потрапити на стадіон місцеві жителі можуть лише з 7 до 9 ранку, решту часу тут займається школа олімпійського резерву. Ситуація нагадує африканське гетто", – зазначив Микита.

За його словами, нещодавно всі телеканалами навперебій запевняли, як тепер добре живеться учителям, лікарям, пенсіонерам у Криму, адже їм дуже підвищили заробітну плату.

"У медпрацівників зарплата зробила круте сальто і повернулася до зарплати України з цінами Росії. Як це? – запитаєте ви. Та дуже просто – зросли і все. Без особливого пояснення. У відповідності з оплатою праці. А як же непрацюючим? Звідки їм взяти кошти на придбання навіть хліба та води, які в рази дорожчі, ніж в Україні?" – поцікавився Микита.

Також жахає й стан доріг, за якими ніхто не доглядає.

"Наша Ялта розкинулася в мальовничій долині, дороги вузенькі, спіралеподібні. Від перевантаження транспортом вони часто виходять з ладу. Пам’ятаю, раніше їх підтримували у належному стані, а сьогодні вони схожі на американські гірки. І, здається, це нікого не обходить. До того ж заробітна плата водіїв маршрутних таксі зменшилася, а проїзд значно збільшився, хоча ціни на пальне не змінювалися. От і доводиться школярам платити чималі кошти, аби дістатися до навчального закладу", – написав переселенець.

Окрім цього, побільшало магазинів із пустими прилавками.

"У нас багато чого змінилося і далеко не в кращу сторону. Низька купівельна спроможність населення призвела до розорення багатьох магазинів, кафе. Боляче дивитися на порожні вітрини з надписами "оренда", – зазначив Микита.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...