Крим після анексії: Шокуюча правда з села Поворотне

У березні 2017 року Севастополь опинився за крок від транспортної ізоляції. Це сталось через великий зсув ґрунту на трасі Сімферополь - Севастополь. Машини поїхали в об'їзд, а трасу російські чиновники пообіцяли відремонтувати до кінця квітня.

Втім, вже кінець серпня, а дорога і досі не готова, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

7 місяців тому на дорозі, що веде до Севастополя, стався зсув ґрунту. Автомобілі скерували в об'їзд через село Поворотне. Для цього навіть відремонтували сільську дорогу. Тепер місцеві скаржаться на цілодобовий гуркіт від транзитного транспорту і на те, що водії не пригальмовують на пішохідних переходах.

Дорога вже, чесне слово, замучила. На тій стороні автобусна зупинка. От я, наприклад, коли маю нічні зміни, мушу півгодини простояти, щоб перейти дорогу,
– скаржиться одна з опитаних кримчанок.

Транспорту багато, тому виїхати з села складно. Після анексії півострова у вихідні дні автобус не курсує через Поворотне.

"Не курсують автобуси. В суботу люди ж звідси на роботу повинні їхати, комусь в лікарню потрібно. Власник автобуса сказав, що це не рентабельно. Ось уже три роки мучимось. Дитина захворіла, або дощ падає – за кілометр йдемо на зупинку", – розповіла жителька Поворотного.

Добратись до Севастополя можна транзитним автобусом. Проте вартість проїзду становить 65 рублів (близько 27 гривень). Для більшості місцевих це дорого. До того ж, кримчанам є куди витрачати кошти, адже після анексії вони самі лагодять комунальні підпірні стінки, гуртожитки.

Жителі невеличкого села Поворотне почуваються, як на окраїні цивілізації. З побутових благ – лише вода і магазин. У селі немає ні газу, ні центральної каналізації. Не працюють вуличні ліхтарі, немає школи та дитсадка. З розваг – кілька дитячих майданчиків.

Позакривали все. Раніше були клуби, дискотеки, секція рукопашного бою. Молоді нема куди йти. Всі спиваються, – заявив один із жителів села.

Провести каналізацію і газ селянам обіцяють перед кожними виборами. Люди ж чекають, коли на трасі Севастополь – Сімферополь відремонтують зсувну ділянку. Тоді хоча б транзитний транспорт не турбуватиме село.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...