Крим. Реалії: Як окупований півострів виживає без води (відео)

Вода в Криму є. У кранах цілодобово - холодна та гаряча. Таке часто можна почути або прочитати від кримчан.

Здебільшого про якісне водопостачання розповідають жителі двох найбільших кримських міст – Севастополя та Сімферополя, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Журналісти перевірили стан Чорноріченського водосховища. Воно на вісімдесят відсотків задовольняє потребу у воді найбільшого міста Криму – Севастополя. До анексії в роки посухи до Чорноріченського водосховища перекидали воду з Міжгірного водосховища, де накопичувалася вода, закачана з Північно-кримського каналу. Але зараз канал перекритий. Качати нічого. Цьогоріч кримчан врятували дощі.

Сімферопольське водосховище – друге в Криму за розмірами, хоча й вполовину менше за Чорноріченське. Воно подає воду до Сімферополя, разом з іще двома водосховищами – Аянським та Партизанським. В Сімферополі з водою наче добре, а сільське господарство занепадає.

Міжгірне – найбільше штучне наливне водосховище Криму. Тобто сюди десятиріччями закачували воду з Північно-кримського каналу. Тепер воно майже порожнє – лишилося три відсотки від об’єму води, це менше ніж півтора мільйона кубометрів.

Якщо прогнози екологів правильні, то ані Чорноріченське, ані Сімферопольське водосховища не отримають достатньо води з гір та від дощів. І під найбільшим ударом опиняться саме найнаселеніші міста – Севастополь і Сімферополь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...