Крим засихає: Масштаби катастрофи показали на відео

Засуха в окупованому Росією Криму почала посилюватися і деякі сільгосппідприємства почали закриватися через загибель врожаю і втрату окремих культур.

Наприклад, село Ішунь ще чотири роки тому, до перекриття Північно-Кримського каналу, який наповнював поля дніпровською водою, вважалося рисовим краєм, тепер же там збирають врожаї льону для виробництва олії, передають Патріоти України.

Кримські агрономи переживають - посуха "вбиває" навіть соняшник. Тільки за цією культурою на одному з кримських сільськогосподарських підприємств Джанкойського району збиток становить близько 25 тисяч доларів. А ярого ячменю тут зібрали в півтора рази менше, ніж навіть у 2017 році. З 2014 року підприємство взагалі не вирощує рис і не розводить корів.

"Велику рогату худобу прибрали. Великої рогатої худоби немає, тому що кормової бази як такої теж немає... Ні кукурудзу, ні люцерну без поливу не виростити", - каже агроном кримського сільськогосподарського підприємства Віра Пивоваренко.

При цьому вона дивується, чому Київ вирішив перекрити подачу води на півострів по Північно-Кримському каналу. "Все-таки 28 господарств у Криму. Ми тільки, одне господарство, 1,5 мільйона платили за воду. Гривні платили. Що це, мало їм?! Все-таки це гроші. Навіщо зливати прісну воду в море і не взяти за це якісь гроші?!" - дивується агроном.

У той же час на Північно-Кримському каналі у 2014 році звели дамбу, щоб вода не надходила на півострів. Тепер її називають "старою", а "нова" дамба майже готова, вона розташована ближче до адмінмежі. Щойно її добудують - можна буде давати воду Криму.

За словами начальника 2-го відділення управління каналу Івана Біга, питання відновлення водопостачання Криму вирішиться за 2-3 дні. Є тільки одна умова - Крим має бути повернутий під контроль України, вказує він.

Джерело: Крим.Реалії
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...