Кримський Чорнобиль: Мешканці Армянська масово залишають рідне місто

Люди беруть відпустки і відгули на роботі, виїжджають родинами - до родичів в Криму або на орендоване житло.

Жителі Армянська масово виїжджають з міста. Про це повідомляють самі городяни, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Місто труять кислотою, діти і дорослі втрачають свідомість і опухають, тварини вмирають. Кожен день все гірше і гірше, кислота літає в повітрі. У квартирі все іржавіє. Місто поливають кальцинованою содою, на вулиці гримуча суміш, температура 30-31 градус, все горить, листя на деревах і траві згоріла, повітря немає, неможливо зробити вдих», - розповідає мешканка Армянська.
Місцеві жителі вважають, що влада Криму спеціально замовчуює проблему, щоб уникнути паніки, і навіть згадують про трагедію в Чорнобилі.
Зараз в місті триває організована евакуація дітей. У школах оголошено канікули на два тижні.
У свою чергу, жителі Сімферополя вже починають переживати, що екологічна проблема добереться до столиці Криму.
Нагадаємо, вперше про викиди хімікатів заявили місцеві жителі в соцмережах 24 серпня. Тоді всі металеві предмети, що опинилися відкритими, вкрилися загадкової липкою іржею. У місті утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев. У деяких дітей з'явилися ознаки алергії. Завод «Кримський титан» призупинив роботу 4 вересня. За фактом події слідком порушив кримінальну справу.
Завод почав роботу ще в 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Groop DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану - речовини, що застосовується в лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...