Кривава ДТП у Харкові: Експерти розповіли, як можна було уникнути трагедії

Базовим порадою фахівців є дотримання правил дорожнього руху.
Від початку року на дорогах України, за даними МВС, загинули 2317 чоловік, а постраждали понад 25 тисяч. Експерти дорожнього руху проаналізували резонансне ДТП в Харкові, щоб назвати її причини і дати поради водіям, як не потрапити в халепу, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.
Першу з них видно неозброєним оком. «У нас не працює поліція. Можна подивитися - на кожному кроці порушення є», - каже експерт з безпеки дорожнього руху Олександр Крижановський. Після розформування ДАІ в 2014 році новим копам заборонили зупиняти водіїв для перевірки документів без причини, а також полювати із засідок з радарами. Тоді ж у відомстві обіцяли, що ось-ось має запрацювати автоматична система порушень дорожнього руху, проте її немає досі.

На аварійність впливає і дозволена швидкість: в європейських містах вона становить 50 км / год, а іноді навіть і 30 км / год. В Україні ж номінально діє 60 км / год, але по факту можна їздити до 79 км / год без штрафів. Саме швидкість, за словами фахівця, зумовила велику кількість жертв аварії в Харкові. «Наїзд на пішохода при швидкості 50 кілометрів на годину дорівнює падінню з третього поверху. На 90 кілометрах в годину - це 11-й поверх», - говорить він.

Власник автошколи і професійний автогонщик Валерій Шевельов після перегляду відео моменту ДТП в Харкові передбачає, що в цій ситуації теоретично можна було б уникнути зіткнення, якби водії грамотно діяли при появі раптової перешкоди. Адже гальмувати - хоч і передбачений правилами, проте не єдиний вихід в критичній ситуації. Тому експерт радить водіям відпрацювати на порожній дорозі або спеціальному майданчику потрібний маневр, правильно тримати руки на кермі і навчитися управляти машиною в заносі. Але базоввй рада - все ж не намагатися проскакувати перехрестя на жовтий сигнал світлофора, а тим більше на червоне світло. На жаль, такі спроби для українських водіїв - цілком звичайна справа.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...