"Криваве перемир'я": Що відбулося під Красногорівкою (мапа)

ДРГ бойовиків атакувала українські позиції під прикриттям танків.

"Вісім загиблих бійців і один полонений за 19-20 липня - таку інформацію ми мали вчора, на ранок. За офіційними даними тільки по вчорашній добі, маємо п'ять загиблих," - передають Патріоти України з посиланням на Depo.Війна.

Гинули хлопці під Авдіївкою, Кримським, Жолобком і Красногорівкою. Лише під останнім населеним пунктом, внаслідок вчорашньої ранкової атаки ворога, полягло троє героїв, сім було поранено. І один, контужений, потрапив у полон.

Ми писали про те, що в останні дні терористи активно обстрілюють позиції ЗСУ, а також житлові квартали Мар'їнки та Красногорівки. Причому, використовують вони не тільки міномети та кулемети, але і танки. Вогонь ведуть, зокрема, з терикону, із якого контролюють дорогу між містами.

Штаб АТО дуже довго замовчував деталі бою під Красногорівкою. Як завжди інформація надходила від волонтерів. Саме від них, а також від військових, вдалося дізнатися, що ворог атакував наші позиції "на броні". В бій пішли танки та жива сила - не менше 15 терористів.

ДРГ змогла підійти близько до позицій ЗСУ. Її терористи підтримали вогнем зі 120-мм мінометів, а також танків, котрі вели вогонь з різних позицій. У перші хвилини бою загинули двоє українських бійців.

Як повідомив прес-центр АТО вже сьогодні, командир підрозділу, задля збереження життя побратимів, прийняв рішення відійти на проміжну позицію. Під час переміщення, було вбито ще двох найманців.

"Згодом до українських воїнів підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з'ясувалось, його, контуженого, взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення", - сказано в повідомленні прес-центру.

Відомо, що була спроба обміну полоненого, але бойовики не пішли на це. Він говорив з рідними і перебуває у стабільному стані.

Ворог відходив під прикриттям вогню з мінометів 120-мм калібру, а також "Градів" і стрілецької зброї. Нашим бійцям вдалося відбити наступ, втрати бойовиків перевищили позначку в 4 чоловіки. Проте, у нас же "хлібне перемир'я"... І ворожу атаку доводилося відбивати переважно зі стрілецької зброї...

"Трьох загиблих українських воїнів командування частини представить до державної нагороди "Орден Богдана Хмельницького" ІІІ ступеня, на жаль, посмертно. Поранені бійці будуть представлені до орденів "За мужність", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

Взагалі, атака бойовиків схожа на навчання у форматі реальних бойових дій. Ця операція не схожа на штурм, оскільки, що таке штурм ми можемо пам'ятати з подій у Мар'їнці, у червні 2015-го. Тоді в бій йшло 1500 терористів та не менше 30 танків.

Вчорашня атака виглядає як навчання. Враховуючи те, що українські бійці та розвідка повідомляють про радіоперехоплення, з яких стає відомо про прибуття великої кількості офіцерів з Росії у Донецьк та інші міста, то, можливо, саме ці офіцери зараз займаються плануванням таких операцій. Мета - нанести якомога більше втрат ЗСУ у форматі позиційної війни без широкомасштабних бойових дій.

Перемир'я, на жаль, суміжне з розслабленістю наших сил. А також воно дає ворогу впевненість у тому, що українська армія не завдасть раптового удару. А от ворог, навпаки, може спокійно готувати подібні речі.

Сьогодні під Красногорівкою продовжуються позиційні бої. Активність ворога слабка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...