Кривий Ріг прощається з 20-річним Героєм (фото)

19 квітня в Кривому Розі оголошений траур за загиблим при виконанні військового обов'язку на сході країни Максиму Черкуну.

Максим Черкун

Криворіжці прийшли до будинку, де жив Максим, щоб попрощатися з ним і провести в останню путь, - передають Патріоти України з посиланням на кореспондента сайту 0564.ua.
У будинку, де жив загиблий Герой, зібралися його однокласники. "Я не знала, що Максим служив в АТО і фото на сайті, де він такий підтягнутий зі зброєю на тлі Прапора мене зворушило до сліз ...", - каже однокласниця бійця Ліза.
Дівчина пригадала, що Максим в шкільні роки захоплювався колекціонуванням монет, цікавився зброєю, брав участь в розкопках, які проводилися на Криворіжжі. "Я не здивована, що він виявився в зоні АТО ... Дуже прикро, що в 20 років він загинув", - зазначила Ліза.
Нагадаємо, Черкун Максим Миколайович народився 9 січня 1997 року Кривому Розі, де і проживав. Закінчив Криворізький навчально-виховний комплекс №81 «Загальноосвітня школа I-III ступенів - ліцей» Криворізької міської ради Дніпропетровської області. Працював в ТОВ Сільськогосподарське підприємство «Скорпіон». З 16.03.2016 року проходив службу в Збройних Силах України за контрактом. Максим Черкун був командиром протитанково-кулеметного відділення протитанково-кулеметного взводу мотопіхотної роти військової частини А4395, солдатом.
Загинув Герой 16 квітня 2018 року в зоні проведення АТО. За особисту мужність і героїзм, проявлені при виконанні військового обов'язку нагороджений посмертно нагрудним знаком «За заслуги перед містом» III ступеня.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...