"Куда уехал цирк?": На Тернопільщині гастролери з Грузії кинули артиста-верблюда

За словами зоозахисника, працівники шапіто зібрали речі і поїхали, а тварину залишили посеред місцевого стадіону.

У Хоросткові Тернопільської області мандрівний цирк з Грузії кинув верблюда. Працівники шапіто зібрали речі і поїхали, а тварину залишили посеред місцевого стадіону, повідомив засновник зоозахисної ініціативи UAnimals Олександр Тодорчук у Facebook, передають Патріоти України.
"Готуються депутатські запити. Якщо це правда, то в Україні ще й в черговий раз наплювали на закон. Всім по барабану: від Мінкульту до Мінеко. Зате в парламент планують вносити правки, які повернуть шапіто в правове поле", - пише Тодорчук.
Мер Хоросткова Степан Гладун заявив, що верблюд не кинутий напризволяще, передає місцеве видання "20 хвилин". Тварина нібито нагодована і має дах над головою. "У нас на стадіоні виступав грузинський цирк. Коли у них закінчився останній захід сезону, вони домовилися з місцевим підприємцем, щоб залишити у нього перезимувати верблюда і ламу. Там у тварин будуть всі умови для життя", - зазначив Гладун.
Мер додав, що за верблюдом зараз доглядають і годують, йому завезли сіно. "Через відлигу на стадіоні утворилося сильне болото, тому забрати верблюда неможливо. Звідти зараз важко виїхати. Фура перериє весь стадіон. Як тільки погода покращиться, ми перевеземо тварину", - запевнив чиновник.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...