Куди прямуєш, Мамо? - Травневі свята "порадують" туристів у Одесі платнею за житло на рівні Парижа (відео)

Українці, які планували провести травневий вікенд за межами свого міста, мали заздалегідь потурбуватися про оренду житла.

Адже, наприклад, квартири в Одесі та у Львові розібрали ще місяць тому. Власники квартири одразу скористалися ажіотажем і підвищили ціни чи не втричі, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"За добу можна знайти в Одесі за тисячу гривень. У Парижі можна знайти таку ж саму квартиру – не в центрі міста, але хорошу", – зауважила Катерина Гончарук, яка навчається у Польщі і чекала травневих свят, аби відпочити з родиною.

За словами ріелторів, у господарів квартир є кілька високих сезонів. І травневий – один із них. Ціни порівняно з іншими вихідними підвищуються втричі. При цьому, квартири здають мінімум на дві-три доби. Так, будиночок в Одесі зі старими меблями обійдеться в 1,5 тисячі гривень на день. Будинки з кращими умовами коштують від 4 тисяч гривень. "Є цікаві пропозиції у рекреаційній зоні міста. Це у вас з усіх вікон видно море. Панорама моря. Там ціни йдуть – від 5 тисяч гривень. Тобто – абсолютно м'які і приємні ціни", – вважає ріелтор Олеся Мокра.

Голова комітету з туризму в Одесі Дмитро Шпинарьов пояснив такі ціни світовим досвідом: "Якщо у продавця залишилося 2 палки ковбаси, а купити їх хоче 16 осіб, ціна на ковбасу зростає".
Своєю чергою трикімнатна квартира в історичному будинку у Львові у звичайні дні коштує 1,2 тисячі гривень на добу, а зараз – 2,5 тисячі. У такій можуть розміститися три пари або сім'я з трьома дітьми.
У Києві ціни на добову оренду теж підвищили, вони складають від 700 грн до 2 тисяч доларів. Щоправда ажіотажу в столиці немає. Чимало українців цього року скористалися довгими святами і поїхали за кордон. При цьому, враховуючи, що це перший безвізовий травневий вікенд, географія подорожей значно розширилася. "Раніше туристи масово їхали в Єгипет, Туреччину й обирали безвізові напрямки. А цього року майже 80% наших туристів обрали Європу. Це Португалія, Іспанія, Італія, Австрія, Чехія", – розповіла директор туристичної агенції Ганна Горкун.
Ріелтори радять, для того, щоб зекономити бюджет, можна зменшити кількість днів на відпочинку або найняти житло в спальному районі міста. Якщо ж на свята довелося залишатися у рідному місті – виходьте на пікніки з друзьями та близькими, або насолоджуйтеся роботою на дачному городі. Гарна погода по всій Україні цьому сприятиме.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...