Культовий російський письменник передрік режиму Путіна роки деградації та розпад країни

Відомий письменник Володимир Войнович вважає, що зараз в Росії не те положення, яке дозволяє робити позитивні прогнози про майбутнє країни.
Володимир Войнович

Про це він заявив в інтерв'ю виданню The Insider, передають Патріоти України.

"Відразу ж після виборів незадоволена частина наших співгромадян висловить свій протест виходом на вулиці великих міст з непотрібними гаслами і скандуванням прізвища переможця, з додатком до неї неприємних йому прикметників. Протест, зрозуміло буде пригнічений переважаючими збройними силами. Після цього почнеться шестирічний період стабільної турбуленції, деградації і стагнації ", - говорить Войнович.

При цьому письменник не виключає, що ще до виборів можуть відбутися події, які ще більше ізолюють Росію від зовнішнього світу.

"Наближається початок міжнародного трибуналу по збитому малайзійському Боїнгу і публікація розширеного списку американських санкцій. Результати виборів, при всій їх очікуваності, виявляться фактором, який сильно розчарує і вплине на те, що у Аерофлоту сильно виросте продаж міжнародних квитків в один кінець. У деяких людей сильно ослабне віра в ефективність існуючих форм суспільного протесту і заміниться бажанням у одних піти в особисте життя, а у інших в підпілля. У останніх виникне і розвинеться ідея перейти від мирних форм боротьби до більш гострих, - не хочеться уточнювати до яких саме", - пояснює він.

В даному контексті Войнович вказав на необхідність проведення в Росії ліберальних реформ і тут же зробив застереження, що нинішній режим на це не здатний.

"А ще більше сумніваюся, що без них він зможе ще шість років протриматися. Спроба зберегтися в незмінному вигляді буде неминуче супроводжуватися репресіями, спробами ослаблення зовнішніх впливів, пошуками внутрішніх ворогів і посиленням пропаганди, але все це скінчиться крахом", - впевнений письменник.

На його думку, тільки з приходом нового керівництва в Росії будуть проведені реформи, а країна перейде на європейську модель устрою суспільства.

"Серйозні реформи неминуче супроводжуються приходом до влади нових, по-новому мислячих і енергійних людей. При цьому обов'язково послаблюється державний механізм і виникають відцентрові сили, які буде важко стримати. І цілком можливо, що Росію чекає доля Радянського Союзу - вона розвалиться і добре, якщо безкровно", - резюмує Войнович.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...