Кум, брат, сват і блат, або Пригоди найпрестижнішого европейського кубку в Україні

26 травня Київ прийматиме фінал Ліги Чемпіонів. На Олімпійському стадіоні у центрі столиці гратимуть "Реал" і "Ліверпуль".

"Україна вже має успішний досвід організації таких масових заходів та зустрічей європейських фанатів: Євро-2012, Євробачення-2017. Хоча є і свої нюанси. Фінал Ліги Чемпіонів несподівано показав справжнє обличчя президента Федерації футболу України Андрія Павелко", - йдеться в матеріалі журналіста Крістіни Бердинських, передають Патріоти України.

"Україні пощастило ще й з тим, що напередодні візиту до Києва, і в іспанських і в англійських фанатів, дуже низькі очікування. Так було і в попередні рази. Зараз, наприклад, голова департаменту "Ліверпуля" по роботі з уболівальниками Тоні Барретт ще до фіналу вибачався перед фанатами у твіттері. Адже їм доводиться терпіти жахіття із пошуком квитків на літак і житла у Києві, зазначив він.

Британське посольство теж вже попередило фанатів про можливі небезпеки під час фіналу Ліги чемпіонів. Люди, які ніколи не були в Україні, нічого особливого, крім футболу, і не очікують. Досить легко їх буде приємно вразити і продемонструвати, що насправді, у Києві красиво, дешево, атмосферно і більш-менш безпечно. А потім отримати позитивну західну пресу, чого теж Україні бракує.

Вже зараз свій маленький внесок в такий імідж зробили кияни, запропонувавши іноземним фанатам переночувати безкоштовно у себе вдома. Це відповідь на захмарні ціни, які встановили київські готелі і деякі власники квартир, що здають їх в оренду. Про щире бажання українців допомогти написали, зокрема, ліверпульскі ЗМІ. Сподіваюсь, що у киян не виникне проблем з веселими гостями.

Та повернемось до українських реалій і деяких проблем, пов’язаних із цією масштабною подією. І я кажу не про автомобільні затори, спричинені перекриттям центру міста для побудови фан-зони. Це незручно, але кілька тижнів в принципі можна потерпіти. Йдеться саме про політику. Фінал Ліги Чемпіонів несподівано показав справжнє обличчя президента Федерації футболу України Андрія Павелко. Він також є депутатом Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенка" і головою бюджетного комітету.

Коротко про його минуле. Свою політичну кар’єру Павелко починав у Дніпрі. Він був головою Дніпропетровської обласної організації "Фронту змін" Арсенія Яценюка, брав участь у виборах мера Дніпра, а у 2012 році потрапив до Верховної Ради України за списками "Батьківщини". Після революції, Павелко приєднався до команди Петра Порошенка, знову став депутатом Ради, а у 2015 році ще й очолив Федерацію футболу України.

Я звернула увагу на цього депутата ще минулого року, і не через футбольні події. Мене вразила його електронна декларація. Виявляється, що у депутата немає власного житла. Ні у власності, ні у співвласноті, ні навіть в оренді. Ні в Дніпрі, ні в Києві. Але є значні суми готівки.

У декларації за 2017 рік Павелко вказав, що у нього є 650 тисяч євро, 325 тисяч доларів і 950 тисяч гривень. Тобто винаймати хоча б якесь житло, у нього є змога. Тільки нещодавно, Національне агентство із питань запобігання корупції, заявило, що починає повну перевірку декларації цього нардепа.

Але зовсім не гроші привернули увагу до Павелка напередодні фіналу. А трофей-тур кубків Ліги Чемпіонів. Кубки мали змогу побачити мешканці багатьох українських міст. Та у рідному для Павелка Дніпрі кубок чомусь потрапив у церкву, де з ним фотографувалися не тільки священики, але і друзі голови Федерації футболу. Зокрема, місцевий бізнесмен Петровський. Це вразило соцмережі. Адже футбол – світський захід.

Але історія, що трапилась із кубком у Дніпрі, нічого не навчила Павелка. Це був тільки початок пригод трофею. Мабуть, депутат настільки щасливий, що фінал проходить в Україні, вирішив дати доторкнутися до кубку усім своїм рідним і близьким. Користувачі інстаграму, знайшли фото маленької дівчинки із кубком у розкішному автомобілі. Пишуть, що це донька близької Павелку людини.

Хай там як, але депутат яскраво продемонстрував, що коли щось прогресивне і європейське потрапляє в Україну, на першому місці для багатьох політиків усе одно залишаються кум, брат, сват і блат. Сподіваюсь, на цьому пригоди кубку в Україні закінчаться і ми не побачимо його на чиїхось дачах чи на шашликах."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...