Кум Путіна заявив, що заборона російської мови остаточно розколе Україну

Віктор Медведчук, який є спеціальним представником ТКГ з питань гуманітарного характеру, а також лідером громадського руху «Український вибір - право народу» не змусив довго чекати з коментарем щодо заборони Львівської облради на російську мову.

На своїй сторінці в соціальній мережі Twitter в суботу, 22 вересня, Віктор Медведчук написав, що те, що обласна рада Львова забороняє російську мову є прямим порушенням міжнародних норм і, більше того, Конституції України, передають Патріоти України.

Зокрема, політик зазначив: «В настоящее время очевидно, что результатом принятия такого решения не будет ничего хорошего». Згідно зі словами Медведчука, «такой запрет прямо нарушает права русскоязычных жителей, а также является противоречием для международных норм и Конституции нашего государства». Більш того, кум президента країни-агресора Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук підкреслив, що «распространение такой практики на всю страну, как это предлагается в обращении к Верховной раде, сделает невозможной реинтеграцию Донбасса и окончательно расколет Украину».Наскільки відомо, у Львівській обласній раді депутати віддали свої голоси за прийняття постанови про заборону на території регіону можливості публічно використовувати російську мову і так званий російськомовний культурний продукт. Але що щось подібне відбувається не тільки на Львівщині. Наприклад, на Донбасі можна спостерігати схожу ситуацію. Адже співробітники прокуратури Донецької області зажадали анулювати рішення облради, який у 2012 році прийняв рішення щодо регіонального статусу російської мови. Примітно, що підставою для такого скасування є правова колізія.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...