Купуй українське, кажете? Підтримуємо вітчизняного виробника? МВС проміняло вертольоти "Мотор Січі" на французькі

Міністерство внутрішніх справ відмовилося купувати вертольоти у одного з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки - української компанії Мотор Січ, підписавши контракт на поставку 55 вертольотів з Францією.

Про це йдеться в листі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на адресу депутата Верховної Ради, власника Мотор Січі В'ячеслава Богуслаєва, передають Патріоти України.

Відзначається, що французька авіакомпанія запропонувала для України вертольоти, які мають тактико-технічні та експлуатаційні характеристики, що відповідають актуальним потребам Державної прикордонної служби, Національної поліції, Національної гвардії і Державної служби з надзвичайних ситуацій у виконанні поставлених завдань.

"Вертольоти Мотор Січі на сьогоднішній день не відповідають відомчим тактико-технічним і експлуатаційним вимогам і потребують значних обсягах фінансування для проведення їх модернізації. Вертольоти Мі-8МСБ-В за своїми характеристиками поступаються вертольотам Н 225 французького виробництва", - йдеться в листі Авакова.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів і французька компанія Airbus Helicopters підписали контракт на поставку 55 вертольотів для Міністерства внутрішніх справ. За даними МВС, загальна сума угоди становить €551 млн, кошти будуть надані під 4,25% річних від Державного казначейства Франції і консорціуму французьких банків, все вертольоти будуть поставлені протягом 3,5 років. За угодою в Україну надійдуть 21 вертоліт Н225, 10 вертольотів Н145 і 24 вертольоти Н125.

Мотор Січ - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію в більш ніж 100 країн світу. 17,3% акцій підприємства належить компанії АТ Business House Helena (Панама). У 2017 році Мотор Січ збільшила прибуток на 52% (1,1 млрд грн) - до 3,1 млрд грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...