"Купуй українське. Це смачніше": Журналіст розповів про ситуацію з продуктами в "Л/ДНР"

На тимчасово окупованих російсько-терористичними військами територіях Донбасу високі ціни на продукти і товари, при цьому їхній асортимент обмежений.
Роман Бочкала

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий журналіст Роман Бочкала, передають Патріоти України.

"Все дуже схоже на інші такого роду утворення. Мені доводилося бувати в Придністров'ї, Абхазії, Південній Осетії, Нагірному Карабасі. Всі ці території схожі тим, що вони в достатній мірі ізольовані. Асортимент товарів дуже обмежений, ціни на нього на 30-40% вищі, ніж у сусідніх регіонах. І там, думаю, те ж саме. Принаймні, те, що мені пишуть, підтверджує це", - сказав він.

Бочкала констатував, що на прилавках окупованого сходу України "в основному не дуже якісні товари з Росії".

"Аж до того, що молочні продукти приїжджають з Омська, Томська, а це Сибір. Якої якості це, я не знаю. Ось це основна продуктова корзина. Українські товари користуються великим попитом. Цей висновок я роблю вже не на основі даних підписників, а мені доводилося бувати кілька разів на лінії розмежування, наприклад, у Верхньоторецькому або в Зайцевому. Там є магазини, в яких покупки роблять мешканці окупованої території з довколишніх районів. Хоча навіть зустрічав людей із Макіївки, Єнакієвого", - додав журналіст.

"Вони їдуть спеціально по українські оселедці, хоч вони і норвезькі, але у нас, кажуть, смачніше. І їм це вигідно фінансово. Вони відбивають дорогу, цього достатньо, щоб оплатити якусь мзду на блокпостах, втратити час. Все одно люди їдуть. Значить, тут їм вигідніше купувати продукти", - пояснив Бочкала.

Він також розповів про ситуацію з контрабандою на Донбасі.

"Потрапляє, звичайно, але зараз ситуація змінилася. З того часу як контрабандні потоки, скажімо так, корпоративно були об'єднані і взяті під контроль державними структурами, то в тупу по будь-якій путівці, як було раніше, зараз це не робиться. Тепер це відбувається більш витончено", - повідомив журналіст.

"Наприклад, я знаю одне підприємство, яке виробляє сири. Вони пакують свої сири в етикетки, як ніби для Білорусі. У Білорусі все це перепаковуємо і через Росію заїжджаємо в Донецьку область уже з боку Ростовської області, хоча це українські товари. Навіть незважаючи на таку складну логістику, це вигідно. І так відбувається і з іншими товарами. Це вже інша контрабанда. Час від часу її виявляють, але все одно працює", - підсумував Бочкала.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...