Курчата, комбікорм, будматеріали і ліки: Асортимент для підкупу виборців в ОТГ вражає розмаїттям

Спостерігачі «Комітету виборців України» (КВУ) повідомили про більш як 20 фактів підкупу виборців під час перших місцевих виборів, а саме напередодні голосування 29 квітня.

Зокрема, на Волині виборцям роздавали курчат та корми для тварин, у Рівненській та Чернівецькій областях – харчі та алкоголь. Про це повідомляє прес-служба неурядової організації, передають Патріоти України.

Вибори призначено в 40 об’єднаних громадах по Україні.

«Підкуп зафіксовано у більшості об’єднаних громад. Зокрема, в Одеській, Волинській, Луганській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Кіровоградській, Чернівецькій областях. Зазвичай, підкуп здійснювався через надання виборцям певних товарів чи послуг безкоштовно або за пільговою ціною. При цьому в окремих громадах зафіксували пряму роздачу грошей», – зазначається у повідомленні.

У Тернопільській, Одеській, Дніпропетровській, Волинській, Харківській областях правоохоронцями відкрито кримінальні провадження за фактом підкупу виборців. Зокрема, на Одещині представники прокуратури виявлили факти підкупу в місті Кілія (центр Кілійської ОТГ). За даними слідства, схема підкупу передбачала оману виборців та укладання безоплатних угод з кандидатом для проведення агітації, а згодом голосування за певних осіб в обмін на грошову винагороду у 600 грн.

Роздачу товарів та продуктових наборів зафіксовано у 9 об’єднаних громадах. Зокрема, в Запорізькій області (Новоукраїнська ОТГ, Михайлівська ОТГ, Олександрівська ОТГ, Степананівська Перша ОТГ), Волинській (Торчинська ОТГ), Луганській (Лозно-Олександрівська ОТГ), Рівненській (Олександрійська ОТГ), Херсонській (Новорайська ОТГ) та Чернівецькій (Заставнівська ОТГ).

Повідомляється, що на Волині кандидати роздавали виборцями курчат і комбікорм, на Запоріжжі – будівельні матеріали та дрова, на Луганщині – медикаменти, на Буковині та Рівненщині – продукти харчування і алкогольні напої.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...